Έστησαν στον τοίχο τα ΜΑΤ για τον Τόσκα|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

..”ουδεμία καταγγελία σε βάρος αστυνομικών περιήλθε στην υπηρεσία μας και δεν εκδόθηκε οίκοθεν διαταγή πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού για αυθαίρετη δράση…
Πως λοιπόν φτάσαμε στην απόφαση παραπομπής με το ερώτημα της απόλυσης στα πειθαρχικά συμβούλια των 6 αστυνομικών των ΜΑΤ”;..

ΕΓΓΡΑΦΟ_ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΤΤΙΚΑΡΧΗ_2016

Σε αναφορά του Αττικάρχη για τα πολύκροτα γεγονότα της πλατείας Συντάγματος στις 8 Μαΐου 2016 κατά την ψήφιση του μνημονίου από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έχει ως ημερομηνία τις 13 Μαΐου, αναφέρεται σε δημοσίευμα του bloko.gr. Το σημαντικό είναι ότι η έγγραφη αναφορά του υποστράτηγου Χρήστου Δραγατάκη προς τον επιθεωρητή (!!!) νότιας Ελλάδας, αντιστράτηγο (;) Άρη Ανδρικόπουλο που εκτέλεσε τη διαταγή της ΕΔΕ. Και θα εξηγήσουμε για ποιο ακριβώς είναι σημαντικό.

Γράφει ο Αττικάρχης στον υπηρεσιακά ανώτερο του κ. Ανδρικόπουλο: “Ουδεμία καταγγελία σε βάρος αστυνομικών περιήλθε στην υπηρεσία μας και δεν εκδόθηκε οίκοθεν διαταγή πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού για αυθαίρετη δράση…

Πως λοιπόν φτάσαμε στην χθεσινή απόφαση παραπομπής με το ερώτημα της απόλυσης στα πειθαρχικά συμβούλια των 6 αστυνομικών των ΜΑΤ;

Είτε ο Αττικάρχης κρύβει την αλήθεια, καλύπτοντας και συγκαλύπτοντας αστυνομική αυθαιρεσία, είτε ο Τόσκας και οι επισπεύδοντες την ΕΔΕ εκτελούν συμβόλαιο υπηρεσιακής εξόντωσης των αστυνομικών.
Ας δούμε πριν από την χρονική παράθεση των γεγονότων δύο εξαρχής παράδοξα. Για μια υπόθεση που όλοι πλην ελαχίστων λένε και υποστηρίζουν ότι δεν έγινε τίποτα, γίνεται παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο με το δεύτερο κατά σοβαρότητας κατηγορητήριο και την ΕΔΕ διεξάγει ο τέταρτος στην ιεραρχία αξιωματικός. Πρωτοφανές ναι. Ανεξήγητο όχι.
Στις 8 Μαΐου με τη λήξη των γεγονότων και την ψήφιση του επαχθούς νέου μνημονίου από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διαβιβάστηκαν οι θερμές ευχαριστίες του κέντρου για την άψογη υλοποίηση των εντολών και την ομαλή έκβαση των μέτρων.
Την επόμενη ημέρα κι ενώ οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, κάποιοι απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν το … αριστερό τους πρόσωπο και κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για τον τραυματισμό δύο στελεχών της ΛΑΕ, τα οποία την επόμενη ημέρα (10 Μαΐου) υποβάλουν μηνύσεις.
Στις 11 Μαΐου, ο επικεφαλής της ΔΑΕΑ καλεί τους επικεφαλής των δύο διμοιριών που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη των αντιεξουσιαστών που είχαν κάνει επίθεση με μολότοφ έξω από τη Μεγάλη Βρετανία για εξηγήσεις, δηλώνοντας τους ότι έκαναν λάθος και πως θα μετατεθούν στην ΥΜΕΤ. Ο ίδιος αξιωματικός, ανάγκασε το προσωπικό των διμοιριών να υποβάλουν αναφορές για το ποιοι είναι, σε ποια διμοιρία υπηρετούν και ποια η θέση τους την επίμαχη νύχτα των επεισοδίων.
Κατά διαβολική σύμπτωση κι ενώ είχαν υποβληθεί οι αναφορές, την επόμενη ημέρα (11 Μαΐου) βγαίνει ο Τόσκας και το υπουργείο και ανακοινώνουν ότι διατάχθηκε ΕΔΕ και πως μετακινούνται 4 αστυνομικοί των ΜΑΤ (1 υπαστυνόμος και 3 αρχιφύλακες) στα τμήματα Ζωγράφου, Αμπελοκήπων, Καισαριανής και Παγκρατίου. Υποβάλλονται ενστάσεις από τους αστυνομικούς και γίνεται συνδικαλιστική παράσταση διαμαρτυρίας στον Αττικάρχη, ο οποίος επικαλείται υπηρεσιακούς λόγους.
Παρόλα αυτά την επόμενη ημέρα ο κ. Δραγατάκης στέλνει στον επιθεωρητή νότιας Ελλάδας το έγγραφο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το bloko.gr, δηλώνοντας το αυτονόητο. “Ουδέν μεμπτόν”.
Οι ενστάσεις εξετάζονται και απορρίπτονται τη Δευτέρα στις 23 του μήνα, δεν ανακαλούνται οι μεταθέσεις, “εξαντλείται” μέσα σε χρονικό πλαίσιο ρεκόρ (ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε) η ΕΔΕ και τους καλούν πλέον ως κατηγορούμενους μαζί με 2 άλλους συναδέλφους τους, έναν αστυνομικό υποδιευθυντή και έναν ακόμα αρχιφύλακα.
Προφανώς λοιπόν, αποφαινόμαστε με διάθεση σαρκαστικής θυμηδίας, δεν ανακύπτει από πουθενά η ευθύνη της σκοπιμότητας και η εκτέλεση συμβολαίου υπηρεσιακής εξόντωσης, υπαγορευμένο από τον Τόσκα κι εκτελεσμένο από τον Ανδρικόπουλο.
_______________________________________________________
*bloko.gr