Μεταξύ των προσαχθέντων στα επεισόδια της κινητοποίησης των αντιεμβολιαστών και Ειδικός Φρουρός- Αφέθηκαν ελεύθεροι

Στα επεισόδια που προκλήθηκαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από αντιεμβολιαστές, έγιναν επιθέσεις με μολώτοφ και η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών μεταξύ των προσαχθέντων, και Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ

Σε συνολικά 17 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί (24/07) στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αντιεμβολιαστων στο Σύνταγμα.

Μεταξύ των προσαχθέντων και Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ- τέως Ειδικος Φρουρός- ο οποιος υπηρετεί στη ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικης Αττικης, ο οποίος συνελήφθη απο αστυνομικούς των ΜΑΤ. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, οι προσαχθέντων αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Οι “αντιεμβολιαστες” με διαδικτυακό κάλεσμα, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και την Ομονοια το απόγευμα της Παρασκευής (24/07-19.00). Κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων, οργανωμένες ομάδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μολώτοφ πέτρες και μπουκάλια. Έγινε χρήση χημικών και ακολούθησε καταδίωξη από τα ΜΑΤ με προσαγωγές χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε συλλήψεις .