Ηράκλειο: Νεκρός εντοπίσθηκε αλλοδαπός κωφός λουόμενος- Κυματισμός τον παρέσυρε πάρα την προσπάθεια του ναυαγοσώστη

Επιχείρηση για τον εντοπισμό του νεαρού Ουκρανού λουόμενου τον οποίο αναζητούσαν από την παραλία της Αμμουδαράς στο Ηράκλειο

Ο Ουκρανός λουόμενος,  εντοπίσθηκε να επιπλέει στο νερό, πολύ κοντά στο σημείο που τον είχαν δει τελευταία φορά να κολυμπάει. Το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος τον ανέσυρε νεκρό.

Πρόκειται για Ουκρανό άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος ήταν κωφός. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες ωστόσο ο 30χρονος μπήκε στο νερό για κολύμπι. Τη δυσμενή θέση στην οποία βρισκόταν αντιλήφθηκε ο ναυαγοσώστης ο οποίος προσέτρεξε σε βοήθεια και κατάφερε να τον προσεγγίσει ωστόσο ένας έντονος κυματισμός, παρέσυρε το λουόμενο, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός.

Η Σχολή Ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης “Klados Ksen- S Ike” προχώρησε σε δημόσια ανακοίνωση για το περιστατικό, «Για πρώτη φορά- με 1000 περίπου διάσωσής λουομένων από της εταιρίας μας και κανένα πνιγμό έως σήμερα- δυστυχώς η δύναμη της φύσης ξεπέρασε την ηρωική προσπάθεια του έμπυρου πανεπιστημιακης εκπαίδευσης ναυαγοσώστη μας Ι.Σ. λόγο εξάντλησης δυνατοτήτων από την πρόσκρουση σε υποθαλάσσια βράχια με κίνδυνο την ζωή του. Ανισα μαχόμενος με τα μανιώδη κύματα, παίρνοντας του κυριολεκτικά από την αγκαλιά τον λουόμενο αλλοδαπό που μέχρι αυτή τη στιγμή αναζητείτε, παρά την άμεση επέμβαση όλων των αρμοδίων Αρχών και δυνάμεων και του ναυαγοσωτικου σκάφους της εταιρίας μας. Οι έρευνες συνεχίζονται… μέχρι και της 7 το πρωί (25/07) που τελικά εντοπίστηκε 300 μέτρα ανατολικά του HEVEN να φέρει αρκετά τραύματα στο σώμα του από την προστριβή στα υπό θαλάσσια βράχια λόγο θαλασσοταραχής».

Παράλληλα σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στους Καλούς Λιμένες του Δήμου Φαιστού αναζητείται ζευγάρι τουριστών, οι οποίοι νοίκιασαν βάρκα και βγήκαν στα ανοιχτά. Ωστόσο λόγω του έντονου κυματισμού το σκάφος ανετράπη και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή επιχειρεί το σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και τέσσερα παραπλέοντα.