Βάρη: Αστυνομικός ο τραυματίας στην έκρηξη στην εταιρεία πετρελαιοειδών

Αστυνομικός είναι ο τραυματίας στην έκρηξη που σημειώθηκε από πυροδότηση αυτοσχέδιας εκρηκτικής κατασκευής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην έδρα εταιρείας πετρελαιοειδών στη Βάρη

Ο Αστυνομικό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ισχυρίστηκε στο κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΔΑΑ, ότι ήταν διερχόμενος από το σημείο τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη και ο ήταν διερχόμενος από το σημείο .

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο τραυματισμός του ενστόλου είναι ελαφρύς ενώ θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για την παρουσία του και τις συνθήκες τραυματισμού του στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Στο χώρο εντοπίσθηκαν πέντε μασούρια δυναμίτη, από την πυροδότησή τους, προκλήθηκε κρατήρας μεγάλου βάθους ενώ εκτεταμένες είναι οι υλικές ζημιές που σημειώθηκαν . Από βιντεοληπτικό υλικό, έχει προκύψει η παρουσία ενός ατόμου, μετέβη στο χώρο με δίκυκλο το οποίο στάθμευσε σε μικρή απόσταση, τοποθέτησε και πυροδότησε την εκρηκτική κατασκευή και αποχώρησε από το χώρο. Κατά την εξερεύνηση της υπόθεσης και από αυτοψία στο χώρο, οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σε αναζήτηση του αριθμού κυκλοφορίας του δικύκλου στο οποίο επέβαινε ο δράστης και τη διαδρομή της διαφυγής του.