Μεταξουργείο: Αλγερινός μέλος εγκληματικής συμμορίας με σωρεία κλοπών στο κέντρο πρότεινε χρήματα σε Αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη

Πλήρωμα περιπολικού συνέλαβε Αλγερινό μέλος εγκληματικής οργάνωσης μετα από διάρρηξη και κλοπή, κι επιχείρησε να χρηματίσει τους Αστυνομικούς για να αποφύγει το Αυτόφωρο

Πολίτες στην περιοχή του Μεταξουργείου ενημέρωσαν (24/11-11:50) διερχόμενο πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης σε ελέγχους για τα μέτρα covid19, για αλλοδαπούς δράστες διάρρηξης και κλοπής πορτοφολιού από σταθμευμένο όχημα επι της οδού Δηληγιάννη.

Με την περιγραφή των δραστών το πλήρωμα του περιπολικού ενημέρωσε το Κέντρο και σε αναζητήσεις, εντόπισε έναν από τους δύο δράστες και σε πεζή καταδίωξη ο Αλγερινός λαθρομετανάστης συνελήφθει.

Κατά τη χειροπέδησή του, ο δράστης της διάρρηξης και κλοπής του ποστοφολιού, επιχείρησε να προσφέρει χρήματα στους Αστυνομικούς για να τον απελευθερώσουν.

Το πορτοφόλι περιείχε €450 και προσωπικά έγγραφα. Ο κάτοχός του, Έλληνας στέλεχος της Ευρωπαικής επιτροπής στο Λουξεμβούργο παρέλαβε το πορτοφόλι του απο το ΤΑ Ομονοίας,  όπου μεταφέρθηκε και ο Αλγερινός.

Στην κατοχή του Αλγερινού, κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό από κλοπές που είχε διαπράξει καθώς πρόκειται για μέλος σπείρας ΑλγερινοΜαρικινών, με σωρεία κλοπών στο κέντρο των Αθηνών.

Σε βάρος του Αλγερινού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία ενώ η έρευνα για να ταυτοποιηθεί πλήρως η δράση του, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.