Περισσότεροι από 130 Αλγερινοί Μαροκινοί και Αφγανοί, διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζονται οι έρευνες στο πλαίσιο της αποδόμησης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης λαρθομεταναστών με οργανωμένη εγκληματική δράση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, διαρρήξεις από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ήταν μεταξύ των παράνομων δραστηριοτήτων που είχαν αναπτύξει τα -τουλάχιστον – 130 μέλη εγκληματική οργάνωσης αποτελούμενη από λαθρομετανάστες και είχαν καταφύγει στο κέντρο της Αθήνας- στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Κατά την Αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι είχαν επεκτείνει τη δράση τους και σε άλλες περιοχές μεταξύ των οποίων Αμπελοκήπους, Νέο Ψυχικό, Χαλάνδρι και Πειραιά.

Σε Αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Πέμπτης (28/05) συνελήφθησαν επιπλέον 17 μέλη της οργάνωσης, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον 14, ενώ ένας ήδη κρατείται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 405 κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών ενώ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 αγοραπωλησίας ναρκωτικών.  Στο πλαίσιο της Αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν οι κλεπταποδόχοι, και τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσης καθώς επίσης οι αποθήκες-καβάτζες εντός των οποίων κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Περισσότερα από 70 λαθρομετανάστες από Αλγερία, Μαρόκο, Αφγανιστάν και Λιβύη,συνελήφθησαν, 43 εκ των οποίων προφυλακίσθηκαν ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον 60 συνεργοί τους, σε πολύμηνη έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε.

Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν 185 κλοπές από οχήματα, 6 κλοπές οχημάτων, 6 κλοπές από οικίες, 33 κλοπές από διερχόμενους πολίτες -αρπαγές τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων- και 13 ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές ( Laptop – Tablet κ.τ.λ.) διαρρηκτικά εργαλεία,  μικροποσότητα κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών, δύο  οχήματα, μία μοτοσυκλέτα .

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και ο βασικός πυρήνας των μελών της συμμορίας αποτελούμενος από 43 λαθρομετανάστες, έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζεται.