Μετακινούν τον επικεφαλής της “δειγματικής” στατικής διμοιρίας, για την επίθεση σε βάρος τους, στην οικία Φλαμπουράρη

Η αδυναμία να αντιληφθούν τα στελέχη της διμοιρίας την παρουσία αντιεξουσιαστών και να αποτρέψουν τη σε βάρος τους καταδρομική επίθεση προκάλεσε την καθυστερημένη αντίδραση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr- την επόμενη της επίθεσης (29/07) στη στατική δύναμη της ΔΙΑΤ, εξωτερικά της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη, τα στελέχη της Υπηρεσίας κλήθηκαν σε ενημέρωση και αποτίμηση του περιστατικού που από καθαρή συγκυρία, περιορίστηκε σε υλικές ζημιές στο υπηρεσιακό όχημα. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, διατυπώθηκαν επιχειρησιακές πρακτικές απο επικεφαλής άλλων διμοιριών που εκτελούν την αντίστοιχη υπηρεσία για τα αντίμετρα που λαμβάνουν σε αποτροπή αντίστοιχων καταδρομικών ενεργειών από άτομα του “χώρου”. Όλες οι πρακτικές ωστόσο, συνέκλιναν στην κοινή επιχειρησιακή πρακτική, αναπτυξης περιμετρικά στις τέσσερις οδους που “βλέπουν” το ακίνητο του Υπουργού Επικρατείας, Αστυνομικούς σκοπούς κάτι που στην επίθεση που σημειώθηκε δεν είχε προβλεφθεί.

Ασφαλείς Αστυνομικές πηγές, σε σχετική ερώτηση του Nantiareport.gr, αν θα μπορουσε να εχει αποτραπεί η ενέργεια, ανέφεραν ότι, “τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση σε βάρος της Αστυνομικής δύναμης, είχαν διέλθει περισσότερες από δύο φορές από το σημείο που είχε σταθμεύσει το διχωμο τζιπ της ΕΛΑΣ.  Κάνεις από τους επιβαίνοντες Αστυνομικούς ωστόσο δεν αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους. Και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό”.

Σε μια πρώτη αντίδραση το Αρχηγείο φέρεται να μετακινεί τον επικεφαλής της “δειγματικης” στατικής διάταξης διμοιρίας. Την ιδια στιγμή ωστόσο, από τα στελέχη της ΔΙΑΤ, εκφράζεται έντονη όχληση, για την υποστελέχωση των Υπηρεσιών ( ΥΜΕΤ ΥΑΤ) και τις “τάσεις” αποχωρήσεων, χωρίς το προσωπικό να αντικαθίσταται.  Ενδεικτικά γίνεται αναφορά σε διμοιρία η οποία απαριθμεί (όλα κι ολα) …πέντε στελέχη τη στιγμή που οι συνοδείας μελών της Κυβέρνησης αυξάνονται και πληθύνονται.