“Παρέλαβε” 250κιλα λάδι και 100κιλά κρέας με ένα του τηλεφώνημα

Το μεσήλικα με τη σταθερή φωνή, ο οποίος με εξαιρετική ευκολία μέσω τηλεφώνου πείθει επαγγελματίες να του μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, χωρίς κανείς να τον γνωρίζει, και μολις γίνει η παράδοση της παραγγελίας, εξαφανίζεται χωρίς να καταβάλει το κόστος, αναζητά η Ασφάλεια Εξαρχείων.

Για το λαδά από το Βελλο Κορινθίας, ήταν ο “γιατρός  Γιώργος Αργυρόπουλος” και του παρήγγειλε 250κιλα λάδι και για τον κρεοπωλη από την Κόρινθο ο “δικηγόρος Παπαγεωργίου”, παρήγγειλε 100κιλα μοσχάρι. Στην πραγματικότητα και οι δύο επαγγελματίες, είναι θύματα εξαπάτησης από τον ίδιο δράστη.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα (Ιουλίου) στο τηλέφωνο της επιχείρησης με έλαια, στο Βέλλο Κορινθίας, καλεί ακαταχώρητος αριθμός κινητού με άγνωστο άνδρα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Ο μεσήλικας με τη σταθερή φωνή ζητάει απο τον επαγγελματία να του παραδώσει στην Αθήνα 250κιλα λάδι -σε 15τενεκέδες – με την πληρωμή στο ποσό των #€1500 να καταβάλλεται με την παράδοση.

Πριν την άφιξη στο προγραμματισμένο ραντεβού ο “γιατρός Γιώργος Αργυρόπουλος” καλεί και πάλι και ζητάει “εξυπηρέτηση”. Η παράδοση των τενεκέδων να γίνει σε πρατήριο βενζίνης στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων ενώ για την πληρωμή ζητούσε από τον επαγγελματία να τον  συναντήσει στο Νοσοκομείο όπου “εργαζεται”.

Ανυποψίαστος ο έμπορος αφήνει τα λάδια και πηγαίνει να πληρωθεί, ωστόσο μόλις φτάνει κι επικοινωνεί με το “γιατρό Αργυρόπουλο”, το κινητό τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Επιστρέφει να παραλάβει τους τενεκέδες ωστόσο διαπιστώνει ότι αυτοκινητιστής έχει περάσει κι έχει παραλάβει καθ’ υπόδειξη του “γιατρού Αργυρόπουλου”,  το λάδι.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων εντοπίζουν τον αυτοκινητιστή ο οποίος καταθέτει ότι μεσήλικας άνδρας του έκανε “σήμα” για ΤΑΞΊ και του ζήτησε να παραλάβει καποιους τενεκέδες λάδι και στη συνέχεια να τους παραδώσει, όπως κι έγινε. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο μεσήλικας του ζήτησε να κατεβάσει τους τενεκέδες ωστόσο αρνήθηκε και μετέφερε μόνος, τους τενεκέδες. Τον πλήρωσε κι αποχώρησε. Μόλις ο έμπορος με τα λάδια, γύρισε να παραλάβει τους τενεκέδες διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί και κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, ο “δικηγόρος Αθηνων, Παπαγεωργίου”, παραγγέλνει 100κιλα μοσχάρι με το κόστος στα #€1000 και μοιρασμένα  σε σακούλες των 10κιλων. Ο κρεοπώλης με το ψυγείο μεταφέρει την παραγγελία στην Αθήνα.  Πριν αφιχθεί στο προγραμματισμένο ραντεβού, δέχεται τηλεφώνημα από το “δικηγόρο” ο οποίος και τον ενημερώνει για την έκτακτη υποχρέωση λόγω ιδιότητας, που τον ανάγκαζε να μεταβεί στο Πταισματοδικείο και ζητούσε “εξυπηρέτηση”. Η παράδοση των κρεατικών  να γίνει σε πρατήριο βενζίνης στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων ενώ για την πληρωμή ζητούσε από τον επαγγελματία να τον συναντήσει στο Πταισματοδικείο καθώς ο ίδιος,  βρίσκεται “απασχολημένος”.

Ο νεαρος κρεοπώλης πείθεται, και μεταβαίνει στο πρατήριο για την παράδοση της παραγγελίας και στη συνέχεια μεταβαινει στο προγραμματισμένο σημείο για να πληρωθεί το τιμολόγιο.

Ο “δικηγόρος Αθηνων, Παπαγεωργίου”, έχει επικοινωνήσει με το  υπάλληλο του πρατήριο- δεν τον γνωρίζει- ωστόσο τον πείθει να τον εξυπηρετήσει και να παραλάβει τα κρέατα “για λιγο”. Ο κρεοπωλης παραδίδει την παραγγελία και μεταβαίνει στο Πταισματοδικείο για να πληρωθεί, ενώ ΤΑΞΊ μεταβαίνει και παραλαμβάνει την παραγγελία για τον πελάτη που ζήτησε “μεταφορά ασυνόδευτου”.

Μόλις όμως ο κρεοπώλης καλεί στο κινητό του “δικηγόρου”, το βρίσκει απενεργοποιημένο. Πηγαίνει να παραλάβει την παραγγελία ωστόσο τα κρέατα είχαν ήδη “παραληφθεί” από άγνωστο άνδρα οδηγό ΤΑΞΊ.

Μόλις γίνεται αντιληπτή η εξαπάτηση μεταβαίνει στο ΤΑ Εξαρχείων για μα καταγγέλλει το περιστατικό.

Κατά την προανακριτική έρευνα, γίνεται συσχετισμός των δύο υποθέσεων και προκύπτει ότι ο “γιατρός  Γιώργος Αργυρόπουλος” και ο “δικηγόρος Παπαγεωργίου”, είναι ο ίδιος μεσήλικα με τη σταθερή φωνή.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας των Εξαρχείων, αναζητούν στοιχεία για την εξακρίβωση στοιχείων του απατεώνα προκειμένου να τον ταυτοποιήσουν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Λόγω της πειθούς που χρησιμοποιεί ο απατεώνας, και μέχρι να εντοπισθεί, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και ειδικότερα στους επαγγελματίες, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων ενώ εκτιμάται τα θύματα του απατεώνα είναι πολλά περισσότερα, χωρίς ωστόσο τα περιστατικά να καταγγέλλονται στην Αστυνομία.