Μετακίνηση για 50 στελέχη στις ΕΜΑΚ- Επέλεξαν να απέχουν από τον εμβολιασμό

Μετακίνηση σε άλλες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβαν συνολικά 50στελεχη των ΕΜΑΚ στην επικράτεια καθως επέλεξαν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του NantiaReport.gr για τα οχτώ στελέχη της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, που έλαβαν φύλλο πορείας για μετακίνησή τους, επιπλέον 19στελεχη της 1ης ΕΜΑΚ έλαβαν φύλλο πορείας για μετακίνηση σε άλλες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνολικά σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr 50 στελεχη στις ΕΜΑΚ της επικράτειας έχουν λάβει φύλλα πορείας για μετακίνησή τους σε άλλες Υπηρεσίες καθ Συνολικά επέλεξαν να απέχουν από τον εμβολιασμό για την Covid19.

Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ έλαβαν γνώση (18/05) για την υποχρέωση να εμβολιαστούν για την Covid19. Ωστόσο όσα στελέχη της ΕΜΑΚ ήταν μεταξύ όσων αντιτίθενται στον εμβολιασμό, ή δεν είχαν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο του ΠΣ έδινε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι με φύλλο πορείας απομακρύνονται από την ΕΜΑΚ σε όλη την επικράτεια σε άλλες Υπηρεσίες του Σώματος και θα αντικαθίστανται από άλλα στελέχη του ΠΣ τα οποία θα έχουν εμβολιαστεί.

Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, ορίζει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι Πυροσβέστες διασώστες έχουν προβεί σε εμβολιασμό κατά της covid19.

Στην 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας, 19 στελέχη της, μεταξύ των οποίων, τρείς Πυρονόμοι ενας Ανθυπυροσβλεστης και δεκατέσσερις Πυροσβέστες, έλαβαν (19/07) φύλλα πορείας για μετακίνησή τους σε άλλες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Ενώ στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, εγκαταλείπουν την υπηρεσία επτά πυροσβέστες οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν και τις θέσεις τους πρόκειται να καταλάβουν συνάδελφοί τους από άλλες Υπηρεσίες που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ειδική Μονάδα του Πυροσβεστικού Σώματος.