Νάξος: Στον Ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο

Κρατούμενος ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στο Αστυνομικό Τμήμα της Νάξου οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο για να απολογηθεί συνοδεία του συνηγόρου και των γονιών του

Ενώπιον του Ανακριτή (20/07-10.00)οδηγήθηκε ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος ο οποίος παραμένει κρατούμενος ως καθ ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Λυγαριά της Φολεγάνδρου.

Την Δευτέρα (19/07) ταξίδεψαν στο νησί της Νάξου ο συνήγορος υπεράσπισης αλλά και οι γονείς του 30χρονου Δημήτρη Βέργου, ώστε να τον συνοδεύσουν στον Ανακριτή για να απολογηθεί και από κοινού να ακούσουν την απόφαση ποινικής του μεταχείρισης. Ενδέχεται ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου να ζητήσει νέα προθεσμία, ώστε να απολογηθεί ξανά την Πέμπτη (22/07).

Η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που θα μελετήσει ο Εισαγγελέας, την οποία υπογράψει ο ιατροδικαστής Πειραιώς Ηλίας Μπογιόκας, ως αίτια θανάτου της 26χρονης, αποδίδεται ο πνιγμός, καθώς η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν έπεσε στο νερό.

Κατα τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι η 26χρονης έφερε κακώσεις στο κρανίο ενώ εξετάζεται να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, προτού ο 30χρονος φίλος της τη σπρώξει από τη βραχώδη πλαγιά και καταλήξει στη θάλασσα.