Μεσολόγγι: Ο Αστυνομικός που έσωσε ανήλικο από πνιγμό

Αστυνομικός του ΑΤ Μεσολογγίου, με άμεση παροχή πρώτων βοηθειών διέσωσε ανήλικο από πνιγμό καθώς είχε καταπιεί κέρμα

Συγχαρητήρια στον Αστυφύλακα Αναστάσιο Ντρέλια που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδί που είχε καταπιεί κέρμα, έδωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Ταξιαρχος Ιωάννης Νταλαχάνης και κ βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Νικόλαου οι οποίοι τον επαίνεσαν δημόσια για την εξαίρετη πράξη του.

Ο Αστυνομικός βρέθηκε μπροστά σε μητέρα στο Μεσολόγγι, με το 5άχρονο παιδί της να έχει καταπιεί ένα πενηντάλεπτο νόμισμα το οποίο απόφραξε το λαιμό του. Η γυναίκα ζήτησε βοήθεια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, όπου διαμένει και κ Αστυνομικός, ο οποίος γνώριζε πρώτες βοήθειες, και με μέθοδο Heimlich διέδωσε το παιδί από πνιγμό.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με επιστολή της εξέφρασε συγχαρητήρια καθώς και ευγνωμοσύνη, προ τον συνάδελφός τους αστυνομικό. «Χάρη την ψυχραιμία και την ταχύτητα, έσωσε ένα 5χρονο από βέβαιο πνιγμό. Για την ακρίβεια το παιδί κατάπιε ένα πενηντάλεπτο και η μητέρα, ανήμπορη να το βοηθήσει απευθύνθηκε στους ενοίκους της πολυκατοικίας, όπου για καλή τύχη όλων, διέμενε στην πολυκατοικία ο συγκεκριμένος αστυνομικός, που τύγχανε να έχει παρακολουθήσει και μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ευτυχώς που η ανθρώπινη πλευρά ξεχωρίζει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή.

_____________________

* tempo24.news