ΜΕΝΙΔΙ: "Έσπαγαν" κωδικούς "immobilizer" και έκλεβαν αυτοκίνητα.

Η σύλληψη των Καζακστανών στο Μενίδι, αποκάλυψε τα κενά στην ασφάλεια των εξουσιδοτημένων Οι δύο ηλεκτρονικοί από το Καζακστάν- 56 και 28ετών-, δεν ειχαν απασχοληθεί ποτέ στην ΤΟΥΟΤΑ, ωστόσο είχαν καταφέρει να βρουν πρόσβαση, στην αγοραά λογισμικού που χρησιμοποιουν τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια για τον έλεγχο του ηλεκτρονικού εγκεφάλου των οχημάτων και  έκλεβαν αυτοκίνητα. Έχοντας εγκαταστήσει το λογισμικό σε  laptop, μολις εντόπιζαν τα αυτοκίνητα που τους “ενδιέφεραν” – Yaris, Aygo, Avensis- απενεροποιουσαν τον συναγερμο, ανοιγαν το καπο και με μια φυσα συνεδεαν το laptop στον εγκεφαλο του κινητηρα, ετρεχαν το προγραμμα και το λογισμικο εσπαγε τους κωδικους του immobilizer. Στη συνέχεια, άνοιγαν τις πόρτες, έθεταν σε κίνηση τη μηχανή, και οδηγούσαν το κλεμένο αυτοκινητο σε παραγκα στο Μενιδι, την οποία  χρησιμοποιούσαν ως παράνομο συνεργείο  όπου ελυναν και πουλουσαν τα κλεμμένα ανταλακτικά.Όπως προέκυψε, είχεν διαπράξει 28κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης, σε περιοχές των Βορείων Προαστίων- Κηφισιάς, Πεύκης, Νέας Ερυθραίας-, και  στις Αχαρνές, με τη δράση τους να προσδιορίζεται στο 3μηνο.

Σε έρευνα στην παράνομη αποθήκη- συνεργείο, και στα σπίτια τους, οι Αστυνομικοί εντόπισαν δύο κλεμμένα αυτοκινητα τα οποία μόλις είχαν αγορασει οι ιδιοκτητες τους, συσκευή σύνδεσης ηλεκτρονικών εγκεφάλων οχημάτων με ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ασφαλιστήριο αυτ/του και κλειδιά Ι.Χ.Ε.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ η ερευνα συνεχίζεται, με τους δύο να έχουν παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγγελεά.