Μενίδι: Εντόπισαν κάλυκες πυροβόλου όπλου- Σε εξέλιξη κατ’ οικον έρευνα

Κάλυκες πυροβόλου όπλου εντόπισαν Αστυνομικοί της Ασφάλειας σε ιχνηλασία στην περιοχή πλησίον του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με εύρημα τη βολίδα όπλου στο κρανίο του 10άχρονου Μάριου, μαθητή της Ε’ Δημοτικού, οδήγησαν Αστυνομικούς της Ασφάλειας σε ιχνηλασία στην ευρύτερη περιμέτρο απο το 6ο Δημοτικό Μενιδίου, προκειμένου να προσδιορίσει ο χώρος αρχικά από το οποίο ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί που ειχαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανήλικου μαθητή.

Συμφωνά με πληροφορίες του nantiaReport κλιμακιο της Ασφάλειας Αττικης, κοντά στο 6ο Δημοτικό, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής για τη λήξη της σχολικής περιόδου (08/06-21.00) ήταν σε εξέλιξη γλέντι Ρομά, με τους περίοικους να προβαίνουν σε καταγγελίες στο Κέντρο της “Άμεσης Δράσης” για διατάραξη κοινής ησυχίας. Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν κάλυκες πυροβόλου όπλου τους οποίους έχουν αποστείλει για εργαστηριακή εξέταση.
Στην περιοχή του Μενιδίου, σε ενισχυτική των Αστυνομικών της Ασφάλειας, έχει μεταβεί ομάδα της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ προκειμένου να διεξαχθούν κατ’ οίκον έρευνες σε τέσσερα οικήματα στα οποία διαμένουν Ρομά, επί της οδού Μόρνου, με τους ενοίκους σρην εμφάνιση της Αστυνομίας να διαφεύγουν.

Στη διάρκεια των Αστυνομικών ερευνών, έχουν γίνει τρεις προσαγωγές Ρομά. 

Στη διάρκεια των ερευνών, δύο άνδρες-25ετών και 50 χρόνων- και μια γυναίκα που οργάνωσαν γλέντι στη διάρκεια του οποίου ερρήφθησαν “άσκοπα πυρα”, προσήχθησαν. Από τις Αστυνομικές δυνάμεις διεξάγονται έρευνες να εντοπισθεί το πυροβόλ όπλο απο το οποίο εκτιμάται ότι θα προκύψει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια βαλλιστική ταυτοποίηση  για το όπλο από το οποίο ερρίφθη η βολίδα που ειχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 10άρονου Μάριου .