Μενίδι: Εκτεταμένη Αστυνομική επιχείρηση σε οικίες Ρομά και στον καταυλισμό της Αυλίζας σε αναζήτηση του δράστη των άσκοπων πυροβολισμών

Με εκτεταμένη Αστυνομική επιχείρηση, τρεις προσαγωγές και ευρήματα κάλυκες από πυροβόλα όπλα σε παρακείμενα του Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου, σπίτια, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη των άσκοπων πυροβολισμών που προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό του 10άχρονου Μάριου.

Κατά την εξέλιξη της εκτεταμένης Αστυνομικής επιχείρησης μέχρι στιγμής (09/06-21.00) έχουν προαχθεί 31 άτομα και έχουν συλληφθεί για ναρκωτικά τρια ακόμα άτομα σε 22 κατ’ οικον έρευνες. Έχουν κατασχέθηκαν 18 καλυκες 9mm, ενας καλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσιγγια κυνηγετικού όπλου και 7 καλυκες κυνηγετικού όπλου. Οι ερευνες συνεχίζονται.

Από νωρίς το απόγευμα (09/06- 15.00) βρίσκεσαι σε εξέλιξη  εκτεταμένη Αστυνομική επιχείρηση στις Αχαρνές με περισσότερους από 250 Αστυνομικούς από Υπηρεσίες Ασφάλειας και Τάξης με τη συνδρομή Ειδικών Δυνάμεων- ΔΙΑΣ, ΥΑΤ, OΠKE, EKAM, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής  και του ΤΑ Αχαρνών. Αρχικά οι επιχείρηση της Αστυνομίας οριοθέτησε στο πλαίσιο της έρευνας σε πέντε οικίες Ρομά πλησίον του 6ου Δημοτικού Σχολείου στο Μενίδι, και επεκτάθηκε (09/06-17.00) στον παρακείμενο  καταυλισμό Ρομα στην Αυλίζα.

4154202

Οι Ρομά ένοικοι των οικιών- επι της Μόρνου- πλησίον του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, στη εμφάνιση των Αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή τους, τα εγκατέλειψαν και αποχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiaReport, στις αυλές των πέντε οικιών, καθώς υπήρχαν αναφορές για γλέντι σε εξέλιξη κατά την επίμαχη ώρα λίγο πριν τον τραυματισμό του 10άχρονου Μάριου (08/06-πριν τις 21.40 τουλάχιστον) εντοπίσθηκαν κάλυκες πυροβόλων όπλων οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΔΕΕ για βλητικη εξέταση.

Ωστόσο οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. Πρόκειται για δύο άνδρες- 25χρόνων και 50 ετών- και μια γυναίκα στο σπίτι των οποίων ήταν σε εξέλιξη γλέντι -το βράδυ της Πέμπτης (08/06)- ενώ εξετάζεται αναφορά για «ασκοπους πυροβολισμούς» ως ενδεχομένο να προήλθε η φονική βολή που τραυμάτισε θανάσιμα το 10άχρονο Μάριο.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών υπό εξέταση βρίσκονται και όλες οι κλήσεις απο την ευρύτερη περιοχή για διατάραξη κοινής ησυχίας από γλέντια Ρομά μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο κλήσεις στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης (08/06) ανέφεραν άσκοπους πυροβολισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Μενιδίου.

Οι έρευνες των Αρχών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον προσδιορισμό του σημείου και στη συνέχεια του δράστη και την τακτοποίηση του όπλου από το οποίο κλήθηκε η φονικη βολίδα που επέφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο κρανίο του μαθητή της Ε Δημοτικού συνεπεία του οποίου το αγόρι κατέληξε.