Μενίδι: Βολίδα όπλου τραυμάτισε θανάσιμα 10άχρονο κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο προαύλιο

Βολίδα πυροβόλου όπλου εντόπισε κατά τη  νεκροτομή ο ιατροδικαστής στο κρανίο του 10άχρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε από σχολική γιορτή, όταν έπεσε αιμόφυρτος μέσα στο προαύλιο του Σχολείου του.

Αιμόφυρτο και αναίσθητο το 10άχρονο αγόρι, το οποίο συμμετείχε σε Σχολική γιορτη, του 6ου Δημοτικού Μενιδίου, έπεσα αιμόφυρτο μέσα στο προαύλιο του Σχολείου του. Άμεσα γίνεις και διδάσκοντες άρχισαν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ.

Με μεγάλη καθυστέρηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν παρευρισκόμενοι στο προαύλιο του Σχολείου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το αγόρι αιμόφυρτο και αναίσθητο. Με συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ μεταφέρθηκε στο “Παίδων” (08/06-22.00) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Κατά τη νεκροτομή (09/06) ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριά εντόπισε βολίδα πυροβόλου όπλου η οποία προκάλεσε θανατηφόρο τραύμα στο κρανίο του ανήλικου. Συμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η βολίδα του όπλου, είχε κάθετη κατεύθυνση και έπληξε στο επάνω μαλακό τμήμα του κρανίου του ανήλικου, και αποδίδεται ως αιτία θανατου  του .

«Το παιδί μεταφέρθηκε 22.30 το βραδύ της Πέμπτης (08/06) στο Παίδων,  κλινικά νεκρό. Οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες ανάνηψης σύμφωνα με το παγκόσμιο ιατρικό πρωτόκολο- προτεραιότητα να σώσεις τον ασθενή, και δεν προβαίνεις σε αξονική ή σε διάγνωση. Το παιδί παρουσίαζε κλινική εικόνα λιποθυμικού επεισοδιου με εμφανες τραύμα -οπως δηλώθηκε- από την πτώση.  Ο  θάνατός του βεβαιώθηκε στις 23:30 και μετέφεραν το παιδί για νεκροτομή το επόμενο πρωί (09/06) οπότε και εντοπισθηκε η βολίδα στο πίσω μέρος του κρανίου».

Η βολίδα, έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Εκτιμάται ότι η βολίδα του όπλου έπληξε το κρανίο του ανήλικου μαθητή και προκάλεσε το θάνατο του, κατά την πορεία εκτόνωσης της, με την ενέργεια να αποδίδεται σε άσκοπο πυροβολισμό ένω έχει αποκλειστεί η στοχευμένη ενέργεια κατά του ανήλικου.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες γονείς κηδεμόνες και διδάσκοντες, δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία κάποιου ενόπλου αλλά ούτε άκουσαν πυροβολισμό, πριν το αγόρι λιποθυμο  και αιμόφυρτο, πέσει στο προαύλιο του Σχολείου, και κατ’ επέκταση, κάνεις δε είναι σε θέση με σαφήνεια να προσδιορίσει το σημείο απο το οποίο εβλήθη ο μαθητής της Ε Δημοτικού.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής .