Η Ανακοίνωση του “Παίδων Αγία Σοφία” για την ιατρική φροντίδα του 10άχρονου Μάριου

Ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και συμπληρωματική διευκρίνιση για την ιατρική φροντίδα  στο τραύμα από βολίδα όπλου που προκάλεσε το θάνατο του 10άχρονου μαθητή στο Μενίδι.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΝΙΔΙ_ΑΣΚΟΠΟΙ ΠΥΡΟ_ΜΑΘΗΤΗΣ

Μετά τα επικριτικά σχόλια  που προκλήθηκαν, η Διοίκηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» προχώρησε σε νεώτερη ανακοίνωση, με επεξηγηματική διευκρίνιση για τη μη αναφορά σε θανατηφόρο τραύμα από βολίδα όπλου  στο κρανίο του 10άχρονου, ως αιτία θανάτου του.

“..επί 50 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν”..

Όπως αναφέρεται στην νεότερη ανακοίνωση, «Ο 10άχρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διασωληνωμένος, άσφυγμός και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.

Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε» καταλήγει η ανακοίνωση.