“Το μεγαλείο του διαπιστωτικού Συνδικαλισμού”

Με αφορμή την “έκτακτη” μετακίνηση συμπληρωματικής διμοιρίας της ΔΑΕΘ στην Χίο ως ενισχυτική δύναμη. Σχόλιο Αστυνομικού.

“Κάποιοι σε αυτή την πόλη έχουν αναγάγει τον λαϊκισμό σε φυσικό τρόπο αντίδρασης για κάθε παράληψη και ανυπαρξία συνδικαλιστικής συνείδησης και δράσης. …
Ένα νέο κρούσμα διαπιστωτικού συνδικαλισμού και άμεσης παραδοχής της ελλειμματικής συνδικαλιστικής δράσης κάποιων, είχαμε πριν λίγες ώρες. ..
Αφορμή αποτέλεσε η “έκτακτη” μετακίνηση συμπληρωματικής διμοιρίας της ΔΑΕΘ στην Χίο ως ενισχυτική δύναμη. …
Είναι απορίας άξιο πως γίνεται, περισσότεροι από 10 εκλεγμένοι συνάδελφοι συνδικαλιστές από την ΔΑΕΘ και μάλιστα συμπεριλαμβανομένου σε αυτούς και του νυν προέδρου της Ένωσης να περιορίζονται συνδικαλιστικά, (μάλλον αυτό θεωρούν αρκετό ) αρκούμενοι μόνο σε διαπιστωτικού τύπου ενέργειες, χωρίς να έχουν τη δύναμη να προλαμβάνουν τις παραλήψεις της διοίκησης που θίγουν τα δικαιώματα των συναδέλφων που απορρέουν από τους νόμους και τους κανονισμούς. ..!
Πριν λιγό καιρό ήταν οι ημερήσιες αναπαύσεις των συναδέλφων της ΔΑΕΘ (με δημόσια παραδοχή του πρώην προέδρου) τώρα οι μετακινήσεις (παραδοχή του νυν προέδρου), αύριο κάτι άλλο. ….
Ο χρόνος θα κυλά πάντα σε βάρος των συναδέλφων και μάλιστα αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κάποιοι απλά θα διαπιστώνουν ….
Το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, της οποίας είμαι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ, αλήθεια τι ενέργειες θα κάνει για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας, σε βάρος των εργαζομένων συναδέλφων μας, με τις μετακινήσεις διμοιριών απο τη ΔΑΕΘ στη Χίο;
Θα αρκεστεί για ακόμη μια φόρα σε διαπιστωτικού τύπου ενέργειες;
Λάζαρος Μαχαιρίδης
Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ
Μέλος της επιτροπής Βαθμολογίου της ΠΟΑΣΥ
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης