Μέχρι το Μάρτιο.. η Νέα Αστυνομία, από το σχέδιο αναδιάταξης Αστυνομικών Υπηρεσιών

Το τελικό στάδια του προγραμματισμού οι διαδικασίες για την αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη ολοκλήρωση της κοινωνικής διαβούλευσης.

image

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του πρώτου κύκλου παρουσιάσεων των σχεδίων αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών (από 25/11 μέχρι και 8/12/2015), σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις με θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, Σωματείο και Ενώσεις Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας).
Στις παρουσιάσεις των προτάσεων του σχεδίου αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, αναλύθηκαν τα ειδικότερα ζητήματα σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, τους διαθέσιμους πόρους και το εργασιακό περιβάλλον των εντολών. Τα συμπεράσματα, τέθηκαν υπόψιν των τοπικών  Βουλευτών, Περιφερειάρχων, Δημάρχων, εκπροσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, και Φορεων της κάθε περιοχής οι προτάσεις του σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τις παρουσιάσεις κοινωνικής διαβούλευσης, παρέθεσαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός (κατά λόγο αρμοδιότητος), καθώς επίσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών, κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η κοινωνική διαβούλευση, “κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συνέβαλε σημαντικά στην όλη διαδικασία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις και να εισάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σε σχέση με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Με τον τρόπο αυτό, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα”.

Σε τελικό στάδιο η αναδιάταξη των αστυνομικών Υπηρεσιών.
Οι αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζονται τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της κοινωνικής διαβούλευσης, με σκοπό την κατάρτιση του τελικού Σχεδίου το οποίο χρονικά, αναμένεται να είναι έτοιμο σε τελική μορφή, ώστε να εφαρμοστεί μέχρι το Μάρτιο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport