“Με προαγωγή βαθμού το νέο βαθμολόγιο, τα ίδια χρονιά υπηρεσίας και μεγαλύτερο ακαθάριστο βασικό, με τα αναδρομικά υπολείπονται €100”

Τις μειώσεις που έχει επιφέρει το νέο Βαθμολόγιο των ενστόλων στις μηνιαίες μισθοδοσίες τους, συγκρίνει με … εκκαθαριστικά ο εα της ΕΛΑΣ και τέως συνδικαλιστης

«Συγκρίνοντας δύο μισθοδοσίες», ο Υ/Α εα και τέως συνδικαλιστης, Νίκος Καραδήμας, αναφέρει, «Αντιπαράθετω δύο εκκαθαριστικά προς επίρρωση και σε συνέχεια της χθεσινής μου ανάρτησης για το νέο βαθμολόγιο. Το πρώτο εξ’ αυτών -δικό μου- είναι το Φεβρουάριο του 2018 με βαθμό Υ/Α με 35 χρόνια υπηρεσίας και με προσωπική διαφορά 235 ευρώ. Συνολικές καθαρές αποδοχές 1732 με παρακράτηση μιας δόσης 120 ευρώ σε ασφαλιστικό ταμείο. Δηλαδή συνολικό ποσό 1850 ευρώ.

Ακριβώς δίπλα ένα εκκαθαριστικό του Φεβρουαρίου 2022- του Ιάκωβου- με προαγωγή σε Α/Β με το νέο ας πούμε βαθμολόγιο, με τα ίδια χρονιά υπηρεσίας και μεγαλύτερο ποσό στον ακαθάριστο βασικό μισθό κατά 100 ευρώ λόγω της προαγωγής και με αναδρομικά τριών μηνών.

Τι παρατηρούμε; Στο δεύτερο εκκαθαριστικό το συνολικό καθαρό ποσό να υπολείπεται κατά -περίπου- 100 ευρώ και με τα αναδρομικά μαζί. Τον επόμενο μήνα με το εκκαθαριστικό του Μαρτίου, τα ξαναλέμε»…