«Ελπίς»: Διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας

Με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση, η κακοκαιρία «Ελπίς», έχει παρουσία στην Αττική, ενώ λόγω των συνθηκών που επικρατούν, από τα ξημερώματα έχει επιβληθεί διακοπή κυκλοφορίας σε οδικά δίκτυα της Αττικής

Αποκατασταθηκε η κυκλοφορία των τροχοφορων

(23/01 12.30)  στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης απο το ύψος του “414 ΣΝΕΝ” Νοσοκομείου έως τη θέση “Άγιος Πέτρος”.

(23/01- 10.30) στην Επαρχιακή Οδό Δερβενοχωρίων, από το ύψος της καντίνας «Θανάσης», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

Από τα ξημερώματα (23/01) έχει χιονίσει σε Πεντέλη, Υμηττό, Πάρνηθα, και Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ ανάλογα “λευκό” είναι το τοπίο και σε αρκετές περιοχές της Βοιωτίας. Χιόνι έχει καλύψει το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα, και στον Υμηττό. Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» από τα ξημερώματα (23/01-05.00) έχει καλύψει με χιόνι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας Αττικής, αποφασίστηκε η διακοπή κυκλοφορίας για τη διέλευση τροχοφόρων, στη λεωφόρο Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη, στην οδό Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414 ΣΝΕΝ” προς Ν. Μάκρη, στην Περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του «Πάρκου Ανατολής» έως το «γήπεδο Διονύσου» και στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Διακοπή της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί επίσης, στην Επαρχιακή Οδό Δερβενοχωρίων, από το ύψος της καντίνας «Θανάσης», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

Από τις νυχτερινές ώρες πυκνό χιόνι έπεφτε και στη Βοιωτία, ενώ στην παλαιά Εθνική Θηβών – Αθηνών, και τα Λεύκτρα Βοιωτίας, η χιονόπτωση συνεχίζεται και αυτή την ώρα και είναι πυκνή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το απόγευμα της Κυριακής (23/01) κατόπιν σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους, θα αποφασιστεί και η λειτουργία των Σχολείων ανά περιοχή στην Αττική, οπότε και αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.