Με έντυπο δήλωσης μετακίνησης και ηλεκτρονική άδεια, οι μετακινήσεις για τους πολίτες (φωτο)

Με έντυπη και ηλεκτρονική δήλωση η κίνηση των πολιτών μετά την  απόφαση απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Κυβέρνηση

Έκτακτη ενημέρωση- ανακοίνωση (22/03-19.00) από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για το σχέδιο και τις παραμέτρους εφαρμογής της επέκτασης των μέτρων της Κυβέρνησης, στον περιορισμό των μετακινήσεων μετά τη στάση “ανυπακοής” ανεύθυνων πολιτών, στον περιορισμό της διάδοσης και  εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από τη Δευτέρα (23/03-06.00) το πρωί, σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες, στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος.  Με έγγραφη δήλωση μετακίνησης και ηλεκτρονικό κωδικό με SMS (ατελώς) στο πενταψήφιο “13033” η άδεια για έκτακτη ανάγκη μετακίνηση των πολιτών, με εξαίρεση μετακινήσεις για την εργασία τους, προμήθεια φαρμάκων προμήθεια τροφίμων, πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο €150.

Το έντυπο που έχει προταθεί για έγκριση από το Μέγαρο Μαξίμου

Όσοι πολίτες επιλέξουν να κυκλοφορούν είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους είτε χειρόγραφη δήλωση μετακίνησης για τον προορισμό τους, είτε να έχουν ενημερώσει ηλεκτρονικά την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία γι αυτό το σκοπό από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης . Πρόκειται για απόφαση της Κυβέρνησης μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα στην ανεξέλεγκτη κίνηση των πολιτών ώστε να περιορίσουν τις εξόδους τους, και εφαρμόσουν το “Μένουμε σπίτι”.