Σύσκεψη και ενημέρωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ακόμα και για απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σε ετοιμότητα η Κυβέρνησης να λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας Υγείας σε περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού

Τα μέτρα και οι περιορισμοί προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν το συνωστισμό σε δημόσιους χώρους, άλση και πάρκα, δεν εισακούονται και κάποιοι παραμένουν σε .. «ανυπακοή». Παρά τις προσπάθειες ενημέρωσης από την Κυβέρνηση, Αρχές και Φορείς να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις δεν έχει επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Με ενημέρωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (22/03) αναφορικά με το νομικό πλαίσιο σε εφαρμογή του 285 ΠΚ, για τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για τους παραβάτες, με συνωστισμό σε δημόσιους χώρους, αστικά και περιαστικά άλση, παραλίες, εκφράζονται σκέψεις για επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ως υπέρτατο μέτρο για την προστασία της δημόσιας Υγείας λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr, είχε προηγηθεί  (20/03-21.00) τηλεδιάσκεψη διάρκειας σχεδόν μιάμισης ώρας, με συμμετοχή του Τμήματος διαχείρισης και Ανάλυσης πληροφοριών, το γραφείο του Πρωθυπουργού, του ΥΕΘΑ και του Αρχηγείου της Αστυνομίας, καθώς  ο επικεφαλής ψυχολόγος της ΕΛΑΣ, για τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται με τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Σε συνέχεια, και με τα επιστημονικά δεδομένα να προκαλούν ανησυχία, τέθηκαν σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων.

«Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται… Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Απαντώντας σε ερώτημα ενώ για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας με ηλικιακά κριτήρια- σε άτομα άνω των 65 ετών- ο Στέλιος Πέτσας, υποστήριξε ότι υπάρχουν αποφάσεις που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας “μπούσουλας” που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος».

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως γίνεται καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων και «είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί», ενώ τόνισε πως τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν πως «πάμε καλά», ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες.  «Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην ερθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό», τόνισε χαρακτηριστικά.