Με διαρροή από Βρυξέλλες, σε θέση βοηθού Επιτελάρχη με εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η νέα “τοποθέτηση”

Με (νέα) διαρροή, φέρεται να επιχειρεί η κυβέρνηση να “αναδιπλωθεί” στην απόφαση μετακίνησης του Ανώτατου  Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να χρειαστεί να την ανακαλέσει, και να “κρατήσει ” και τον αναπληρωτή  Τόσκα στη θέση του.

image

(18/02-22.00) Σε (μια ακόμα) ανακοίνωση για το επίμαχο θέμα της τοποθέτησης του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, αναφέρεται ότι “με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”.


Σχεδόν 24ώρες και οι- ιδιότυπες -κρίσεις της ΕΛΑΣ επικεντρωνουν το “ενδιαφέρον ” στην μετακίνηση του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Με διαρροή  από τις Βρυξέλλες, απο Κυβερνητική πηγη, φέρεται να αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσης του Υποστρατήγου, σε- μη θεσμοθετημένη- θέση βοηθού Επιτελάρχη με εποπτεία -όχι τον έλεγχο- της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων, κοινοποιηθηκε -Τετάρτη (17/02)- σύμφωνα με την οποία ο Υποστράτηγος μετακινήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/02), σε σχετική ανακοίνωση τοποθέτησης των Ταξιάρχων της ΕΛΑΣ υπήρχε σημείωση με την οποία η απόφαση είχε αναιρεθεί , «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.»  Το βράδυ της ίδιας ημέρας (18/02) η διαρροή από τις Βρυξέλλες τον τοποθετούσε σε θεση .. βοηθού Επιτελάρχη.
Πάντως οφείλουμε να αναγνωριστηκε τη σταθερότητα “για πρώτη φορά ” μέσα σε λίγες ώρες και υπο την πίεση της κοινής γνώμης και προς αποφυγή  αποπομπής του αρμοδίου αναπληρωτή, αποφασίστηκε να ανακληθεί η μετακίνηση του Αξιωματικού  της ΕΛΑΣ.. μέχρι νεωτέρας. 
Παρασκηνιακές επαφές και άτυπες διαβουλεύσεις μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού, και συνεργατών του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, συνεχίζονται ώστε να βρεθεί λύση και να αρθεί το αδιέξοδο που παραπέμπει σε. . Βαβέλ