Με χειροπέδες ο Δημήτρης Λιγνάδης ενώπιων των Δικαστικών Αρχών κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή»

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε από Αστυνομικούς της Ασφάλειας ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή» και συνελήφθη  σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι Δικαστικές Αρχές

Ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, με την ιδιότητα του κατηγορούμενου το μεσημέρι της Τετάρτης (24/02) ενώπιον της 19ης Ανακρίτριας, θα αναπτύξει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό στην υπόθεση σε μια διαδικασία που αναμένεται πολύωρη, η κρίση των Δικαστικών Αρχών για την ποινική μεταχείριση του Δημήτρη Λιγνάδη, για τις πράξεις που του αποδίδονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων με τον νομικό προσδιορισμό στο ηλικιακό όριο των 15 ετών .

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του συνηγόρου του, φέρεται ότι αρνείται την κατηγορία, ζήτησε να λάβει (22/02), αντίγραφο της δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του ώστε να έχει νομική υπεράσπιση έναντι των καταγγελλομένων, όπως του αποδίδονται από το κατηγορητήριο. Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015 οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί .

Στη ΓΑΔΑ κρατούμενος ο Δημήτρης Λιγνάδης

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, κρίθηκε απαραίτητη από τις Εισαγγελικές Αρχές λόγω ενδεχόμενης συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων όπως προβλέπει ο νόμος, και λαμβάνει επιβαρυντική ουσία στην απόφαση, που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παραμείνει κρατούμενος στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, έως την Τετάρτη (24/02), οπότε και θα οδηγηθεί εκ νέου στην Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθεί.

Η έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον χώρο του Θεάτρου, αναμένεται να έχει σημαντικές αποκαλύψεις με καταγγελίες ηθοποιών και φυσικών προσώπων, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες.