Περιστέρι: Συνελήφθη καθηγητής για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ανηλίκου από το οικογενειακό περιβάλλον του

Δυνάμει εντάλματος του Εισαγγελέα, συνελήφθη από Αστυνομικούς της ΥΑΔΑ καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, με την κατηγορία ότι ασελγούσε τουλάχιστον τα τελευταία 7χρόνια σε βάρος ανηλίκου συγγενή του, με σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας

Ο 62χρονος εν ενεργεία καθηγητής Ειδικής Αγωγής σε Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, συνελήφθη (19/02) στο Περιστέρι, έπειτα από καταγγελία των γονέων του ανηλίκου στην οποία του αποδίδεται η κατηγορία ότι ασελγούσε επί χρόνια εις βάρος του. Πρόκειται για 15χρονο σήμερα μαθητή, ο οποίος ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του εκπαιδευτικού και αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 62χρονος φιλόλογος Ειδικής Αγωγής σε Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου, από ηλικίας 8 ετών σε βάρος του ανηλίκου, ενώ όπως αναφέρεται στην καταγγελία και με την παρουσία τεσσάρων φίλων του κατηγορούμενου. Όπως επισημαίνουν στην καταγγελία τους οι γονείς του ανηλίκου, με δεδομένο της συγγενικής τους σχέση με τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, και λόγω της ιδιότητάς του και της κατάστασης του παιδιού τους, τον είχαν εμπιστευθεί και είχαν παραχωρήσει στον  62χρονο κλειδιά του διαμερίσματός τους.

Με δεδομένο ότι ο ανήλικος αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας, η δίωξη που ασκήθηκε στον 62χρονο είναι σε βαθμό κακουργήματος, και αφορά την κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, κατά μόνα και από κοινού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ως πειστήρια προς εξέταση έχουν κατασχεθεί και διαβιβάστηκαν στη ΔΕΕ επίσης τον υπολογιστή, αλλά και το κινητό του 62χρονου προκειμένου να αναλυθούν οι συνομιλίες του, και να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα  σεξουαλικής βίας από τον 62χρονο. Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, και παρέπεμψε την υπόθεση σε Ανακριτή ο οποίος και εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου ο 62χρονος συνελήφθη από Αστυνομικούς της ΥΑΔΑ το βράδυ της Παρασκευής (19/02). Ο 62άχρονος καθηγητής, παραπέμφθηκε ενώπιον του Ανακριτή και αναμένεται αύριο, Δευτέρα (21/02) να απολογηθεί .