Με 24κλοπες και δύο ληστείες, κατ’ επάγγελμα κλέφτης, ελεύθερος (video)

Με 24κλοπες και δύο ληστείες, ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον κατ’ επάγγελμα κλέφτη, Αλβανο Ρομά στην καταγωγή και τους όρισε ρητή δικάσιμο

Ο γνωστός με το προσωνύμιο «Γύπας», 28χρονος Αλβανός Ρομά στην καταγωγή με τις κατηγορίες της «διακεκριμένης περίπτωσης κλοπών κα ληστειών κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση από άτομο που δρα με θρασύτητα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την δημόσια τάξη και ασφάλεια» για 24κλοπές και δύο ληστείες με άσκηση βίας σε βάρος των θυμάτων, και κατοχή μικροποσότητα κάνναβης κατά τη σύλληψή του, ωστόσο ο Εισαγγελέας αποφάσισε και τον άφησε ελεύθερο, μέχρι τη δικάσιμο στο Αυτόφωρο!

 

Όπως προέκυψε από τις καταγγελίες των θυμάτων του «Γύπα», από τον περασμένο Μάρτιο μαζί με τουλάχιστον έναν αταυτοποίητο συνεργό του, συστηματικά διέπρατταν κλοπές και ληστείες με τη μέθοδο της απασχόλησης σε Κυψέλη, Αμπελοκήπους, Εξάρχεια, Σύνταγμα και περιοχή Ακρόπολης. Ο 28χρονος Αλβανός Ρομά, προφασιζόμενος ότι πουλάει κάρτες και φυλλάδια, αποσπούσε την προσοχή των θυμάτων του και τους αφαιρούσε σε μόλις 2″ τα κινητά τηλέφωνα. Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί σε κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας και τα θύματά του, παραχώρησαν το βιντεολητπικό υλικό στους Αστυνομικούς υποβάλλοντας σε βάρος του μηνύσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις που έχει καταγγελθεί και αναγνωρίστηκε εμφανιζόταν στα θύματά του να διαθέτει προς πώληση καρτ-ποστάλ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει καταγγελθεί και η παρουσία έτερου αταυτοποίητου συνεργού του. Στο ποινικό του μητρώο έχει καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και ληστείες, με ανασταλτικό χαρακτήρα, και αφήνεται ελεύθερος μέχρι την επόμενη καταγγελία σε βάρος του για κλοπή ή ληστεία και τους αστυνομικούς να τον αναζητούν εκ νέου για να συλληφθεί.

Γνωστός με το προσωνύμιο «Γύπας», ο 28χρονος Αλβανός Ρομά στην καταγωγή Muharemi Emiljiani συνελήφθη πρόσφατα από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και τον οδήγησαν στο ΤΑ Εξαρχείων. Ωστόσο ο Εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε του όρισε ρητή δικάσιμο και τον άφησε (ξανά) ελεύθερο.