Λαμία: Απορρίφθηκε το αίτημα του κατάδικου τρομοκράτη για διακοπή εκτέλεσης της ποινής- Υπέγραψε αυτοπροσώπως την κλήση της Εισαγγελίας

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας στο αίτημα των συνηγόρων του πολυισοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, για αναβολή της ποινής του για λόγους υγείας

«Με τη βούληση του έχει προκαλέσει τα προβλήματα υγείας και όχι από κάποια χρόνια και σοβαρή ασθένεια», αποφάσισε το Δικαστήριο της Λαμίας στο αίτημα των συνηγόρων του τρομοκράτη.

Νωρίτερα (04/02) σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr ο κατάδικος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας, παρέλαβε ο ίδιος και υπέγραψε την κλήση της Εισαγγελίας για να παραστεί στην εκδίκαση της αίτησης του για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του.

Στην ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας Αγορής Παπακώστα, η οποία στην μακροσκελή αγόρευση της, τόνισε ότι αυτοβούλως ο κατάδικος έχει περιέλθει στην κατάσταση αυτή, λόγω της απεργίας πείνας και της άρνησης του, να σιτιστεί. Επιπλέον πρόσθεσε ότι, ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και χρόνια ασθένεια ωστόσο στην περίπτωση του κατάδικου τρομοκράτη η βλάβη της υγείας του προκλήθηκε με τη βούλησή του. Η Δικαστική Λειτουργός επισήμανε ότι καθώς γνωρίζει την κατάσταση του, έδωσε παραγγελία για την προστασία της υγείας του κρατουμένου.

Τον πολυισοβίτη, καταδικασμένο για εγκλήματα τρομοκρατίας, εκπροσώπησαν με ιδιόχειρη εξουσιοδότηση οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, ο οποίος υποστήριξε ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής», αφήνοντας στην ευχέρεια του Δικαστηρίου για να αποφασίσει το διάστημα αποκατάστασης.

Στη νομική διαδικασία εξετάστηκε ως μάρτυρες και ο γιατρός Εντατικολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής της ΜΕΘ Λαμίας, Χρήστος Γεωργιάδης ο οποίος δέχτηκε τις ερωτήσεις της Έδρας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. «Έχει νοητική διαύγεια αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης σε ότι αφορά τα ζωτικά όργανα» κατέθεσε ενώ σε ερώτηση της Προέδρου Μαρίας Γάκη αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, απάντησε «Ναι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους». Κατά την ακροαματική διάρκεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τον συνήγορο του κατάδικου τρομοκράτη.

Από τους συνηγόρους του Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει υποβληθεί επιπλέον και δεύτερο αίτημα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με την απόφαση να αναμένεται ενδεχομένως και αύριο (05/03) σχετικά με το κατα πόσο ήταν σύννομη η απόφαση για μεταγωγή του κατάδικου τρομοκράτη στις Φυλακές Δομοκού αντί στον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν πριν μεταχθεί στις Αγροτικές Φυλακές «Κασσαβέτειας».