Μασόβκα: “Είτε είναι ΜΑΤ, είτε είναι ΔΙΑΣ, ριπές από καλάσνικοφ στα σώματα ασφαλείας”

Κείμενο ανάληψης ευθύνης στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου,  για καταδρομική επίθεση

Με αναφορά στον Claudio Lavazza,  οι συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης, με την υπογράφουν ως «Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα» κάνουν παραλληλισμό με τα όσα εξελίχθηκαν ανήμερα την 17η Νοέμβρη, με αναφορά στον συλληφθέντα καταδικασμένο Τρομοκράτη ως μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”, ο οποίος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας να μεταφέρει υλικά με εμβλήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιασφιξιογόνες μάσκες.

«Αυτές τις μέρες που κύριο γεγονός ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφάρμοσε για ακόμη μία φορά πρακτικές βγαλμένες από μια άλλη εποχή, θυμίζοντας μια σύγχρονη χούντα μόνο που στη θέση των τανκ υπήρχαν οι «αύρες». Η προκλητική απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων από τις 15 μέχρι τις 18 Νοέμβρη όχι μόνο ταυτίζεται με απαγορεύσεις εποχής χούντας αλλά παράλληλα αποδεικνύει και τον φόβο της κυβέρνησης αναφορικά με τη συσπείρωση του λαού και των καταπιεσμένων απέναντί τους ύστερα από όλες τις απροκάλυπτα σκανδαλώδεις αποφάσεις περί διαχείρισης της πανδημίας Covid-19 και όχι μόνο».

«.. Την ίδια ώρα που το Ε.Σ.Υ ψυχορραγεί και ζητά ενίσχυση με κάθε πιθανό τρόπο, η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να μας παρουσιάσει τα καινούρια μαλακισμένα που βάλανε στην ΕΛ.ΑΣ. ως Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων ενώ ταυτόχρονα η ίδια μπατσο- ομάδα δεν διατηρούσε αποστάσεις ασφαλείας (με καταγγελίες ότι αποκρύπτονται τα κρούσματα στα σώματα της ΕΛΑΣ ενώ βρίσκονται στα ύψη με αποτέλεσμα αυτοί εν τέλει να διασπείρουν τον covid-19). (..) Αψηφώντας τις γελοίες απαγορεύσεις συναθροίσεων σύντροφοι και συντρόφισσες κατέβηκαν στους δρόμους σε όλο τον ελλαδικό χώρο με μόνο σκοπό να δείξουν ότι η κοροϊδία τους είναι καιρός να τελειώσει..»

Όπως σημειώνουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, «αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο δημαρχείο Ιλίου επιστρέφοντας στο ελάχιστο την αλόγιστη βία που δεχθήκαμε σαν κίνημα στις 17 Νοεμβρίου (…) Αυτή η κίνησή μας αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο μας Κώστα Γουρνά στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της 17ης Νοέμβρη και όλο τον κόσμο του αγώνα που μάχεται για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εξουσιαστές και καταπίεση», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.