Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ σε “καβάτζες” στο Κουκάκι και τον Πειραιά- Κατέσχεσαν 250 κιλά κοκαΐνης και €30.000.000

Σε κοινή επιχείρηση η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού, με αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και κατέσχεσαν σε “καβάτζες” στο Κουκάκι και τον Πειραιά, 250 κιλά κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας

Πληροφορία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέφεραν μεταφορά σε φορτίο με μπανάνες, κοκαϊνης υψηλής καθαρότητας από Χώρα της Νότιας Αμερικής στην Ελλάδα. Άμεσα ενημερώθηκε το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, και Αστυνομικός σε ρόλο insider βρέθηκε ως “βαρόνος” να συνδιαλέγεται με το διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή με ηγετικό ρόλο  38άχρονου Έλληνα, γεννηθείς στο Αμβούργο, ο οποίος συνελήφθη από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο τελωνείο Πειραιά.

Είχε προηγηθεί αυτοψία (16/11) και είχαν εντοπισθεί μέσα σε εμπορευματοκιβώτια τα τσουβάλια με υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη . Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση το χώρο και μόλις εντόπισαν (17/11) τον 38άχρονο, τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του. Κατά την σωματική έρευνα που ακολούθησε, διαπίστωσαν ότι έφερε πιστόλι Glock, με φυσίγγιο στη θαλάμη, και γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων των 9mm, καθώς επίσης και αναδιπλούμενο σουγιά, καθώς επίσης κατασχέθηκαν στην κατοχή του, τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και πέντε κάρτες sim.

Στο διαμέρισμα στο Κουκάκι, το οποίο είχε ενοικιάσει ο 38άχρονος κατασχέθηκαν τα τσουβάλια με την κοκαΐνη τα οποία είχε παραλάβει από το τελωνείο Πειραιά, ενώ στον Πειραιά κατασχέθηκε χρηματικό ποσό περίπου €30.0000 -τα οποία αποδίδονται ως έσοδα από την παράνομη εμπορία των ναρκωτικών – μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων καθώς και επίσης 18 κινητά τηλέφωνα και περισσότερες από 20 κάρτες sim .

Από τις Αρχές Ασφάλειας της Βορείου Ελλάδας εξετάζεται η διαδρομή που θα ακολουθούσε η κοκαϊνη, αν δηλαδή το καρτελ θα τη διέθετε στην Ελλάδα ή είχαν αποκλειστικό προορισμό την παράνομη αγορά της Ευρώπης. Η έρευνα έχει προσδιορίσει την εμπλοκή μεταξύ άλλων Κολομβιανών και Γερμανών οι οποίο δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών από τις χώρες της Νότιας Αμερικής με διάθεση στην Ευρώπη.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη του καρτέλ.