ΜΑΡΟΥΣΙ: Ένας τραυματίας από έκρηξη ΑΕΜ σε Ασφαλιστικό Γραφείο.

Οι δράστες πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ενω το εμπορικό ήταν σε λειτουργία. Τραυματίας ο ιδιοκτήτης του Ασφαλιστικού Γραφείου.

Έκρηξη σημειώθηκε ύστερα από πυροδότηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενο από γκαζάκια (20/05-22.15) σε Ασφαλιστικό Γραφείο, το οποίο στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο ΑΙΘΡΙΟ στο Μαρούσι.
Από την έκρηξη τραυματίσθηκε ο 62χρονος Γιάννης Λύρης, πατέρας του ιδιοκτήτη του Ασφαλιστικού γραφείου Μιλτιάδη Λύρη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε Νοσοκομείο Ευαγγελισμος, με ελαφρά εγκαύματα στα πόδια ενώ τραυματίσθηκε ελαφρα από θραύση τζαμαρίας.
Ο 62χρονος ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Β’ Αθήνα, ενώ ο δεύτερος γιος του, Αλέξανδρος Λύρης, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, δεν εξελέγη, ωστόσο ανέλαβε επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη. Ο Αλέξανδρος Λύρης έχει κληθεί σε απολογία, για συμμετοχή στα επεισόδια με Αστυνομικούς των ΜΑΤ έξω από τον Αρειο Πάγο, στις 4 Ιουλιου 2014 κατά τη μεταγωγή προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Για την τοποθέτηση και πυροδότηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και οι περίπου 900 εργαζόμενοι στα 230 γραφεία και καταστήματα του εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι κλήθηκαν να εκκενώσουν το κτήριο.
Στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και πληρώματα της Αστυνομίας. Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport