ΕΛΑΣ: “Ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια”

Ανακοίνωση σχετικά με τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή το επεισόδιο που προκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, επικεφαλής μέτρων της Υποδιεύθυνσης Αθηνών.

image

“Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί (20/05) στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια”, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport