Μαρούσι: Δέχθηκαν πυρα πληρώματα της Άμεσης Δράσης σε καταδίωξη- Εντόπισαν όχημα που απασχολεί με επιβαίνοντες Ρομά

Εγκαταλελειμμένο εντοπίσθηκε το ένα από τα δύο οχήματα οι επιβαίνοντες του οποιου πυροβόλησε πληρώματα της Άμεσης Δράσης σε καταδίωξη.

Πληρώματατης Άμεσης Δράσης εντοπίζουν  (23/02-05.20) ύποπτες κινήσεις δύο οχημάτων (RAV και Corolla) με επιβαίνοντες  Ρομά και καλούν τους οδηγούς να σταματήσουν σε έλεγχο. Ειχε προηγηθεί διάρρηξη σε κατάστημα ψιλικών, στο Μαρούσι, με δράστες πέντε άτομα υπό τηνα απειλή όπλων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, αφαιρόντας πακέτα με τσιγάρα, καθώς και χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Ωστόσο ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του καταστήματος και στο σημείο μετέβησαν οι ιδιοκτήτες, και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης με σήμα Κέντρου.

Οι δράστες επιβαίνοντες σε οχήματα, διεφυγαν με τους οδηγούς να έχουν αναπτύξει ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Άμεσα το κέντρο της Άμεσης Δράσης έδωσε σε όλα τα πληρώματα χωρίς ηχητικά και φάρρους να κινηθούν σείναι ενίσχυση των πληρωμάτων στην καταδίωξη. Οι επιβαίνοντες με βαρυ οπλισμό που είχαν στην κατοχή τους (kalashnikov), πυροβόλησαν κατά των Αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του nantiareport.gr, εκτιμάται να πρόκειται για Ρομά, που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας, που λειτουργούν με διαφορετική σύνθεση, ληστείες και κλοπες απο επιχειρήσει χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπισθεί, με τον οδηγό του οχήματος να διεμβολίζει όχημα πληρωματος της Αμεσης Δράσης όταν εντόπισαν το Corolla να κινηθείται ως “καλυψη” BMW x5 μετά απο ληστεία σε περίπτερο και ακολούθησε καταδίωξη, με τους επιβαίνοντες να διαφεύγουν.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε για τα δύο οχήματα με τους δράστες στο Corolla – για αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής- να εγκαταλείπουν το όχημα τους και να διαφεύγουν πεζή .

Άμεσα ή περιοχή αποκλείστηκε. Ιχνηλάτες μετέβησαν στο σημείο όπου εντοπίσθηκε το Corolla για σχολαστική έρευνα στο εσωτερικό του. Με γερανό το όχημα μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για εξερέρευνηση ώστε με τη λήψη γενετικού υλικού να προσδιορίσουν τους δράστες της ένοπλης σε βάρος των Αστυνομικών επίθεσης.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.