Οι νέοι διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ- Τιμητική διάκριση στον Περικλή Παναγόπουλο

Τους νέους διαπραγματευτές στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ειδικη εκδηκωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα εντάξει στο δυναμικό του ενστολου προσωπικού, στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθεί ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος.

Ενίσχυση με 28 νέους διαπραγματευτές, νεοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας- εννέα θα τοποθετηθουν στην Αττική και οι υπόλοιποι 19 σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικρατείας. Στην τελετή θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας στον εφολπιστή Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος στις 12 Ιανουαρίου 2009 είχε βρεθεί θύμα απαγωγής, από το σπίτι του στο Καβούρι και των δύο έμπειρων διαπραγματευτών της Αστυνομίας, Ανδρέα Κωνσταντακόπουλου και Μανώλη Κουφάκη.

Ήταν οι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και οι κατευθύνσεις στην οικογένεια του για τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς που επέφεραν αίσιο τέλος με τον εφοπλιστή να επιστροφή ύστερα από την καταβολή λύτρων ασφαλής στο σπίτι του.

Η  ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 28 νέων διαπραγματευτών, οι ολοκληρώνεται (23/02) στην Αμυγδαλέζα, με άσκηση με σενάριο ομηρίας.