Μαραθώνας: Δηλητηρίασαν κουτάβι στη Διεθνή Έκθεση του ΚΟΕ.

Άγνωστος δηλητηρίασε κουτάβι στη Διεθνή Έκθεση του ΚΟΕ, στο Μαραθώνα. Παρά τις προσπάθειες κτηνιάτρου, το ζώο, κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

image

Οι χειριστές σκύλου της φυλής Σνάουτσερ συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση του ΚΟΕ στο Μαραθώνα, οταν διαπίστωσαν το βράδυ της Κυριακής (03/07) ότι η Mia (το όνομα του σκύλου),  παρουσίαζε ενδείξεις αδιαθεσίας . Η αρχική εκτίμηση ήταν κάποιο έντομο να προκάλεσε αλεργική αντίδραση στο ζώο. Μετά την εξέταση των κτηνιάτρων της έκθεσης, η γνωμάτευση τους έκρινε ως σοβαρή την κατάσταση του ζώου και θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσηλεία.

image

Η εκθέτρια Ναταλία Μπουγά, ενημερώθηκε και μετεφερε το ζώο και τους συνοδούς του, προερχόμενοι από την Κύπρο για να συμμετέχουν στην έκθεση, σε κτηνιατρείο, όπου παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου, κατέληξε.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10210318486498760&id=1239604552

«Όλοι εσείς που πανηγυρίζετε για τη χθεσινή σας νίκη στον Μαραθώνα, έχετε συνειδητοποιήσει ότι ένα σκυλί χαροπαλεύει επειδή δηλητηριάστηκε από κάποιον ανώμαλο κατα τη διάρκεια της έκθεσης;;; πώς μπορείτε να είστε τόσο αναίσθητοι και εγωκεντρικοί;;; Καταλαβαίνετε οτι θα μπορούσε να είναι το σκυλί οποιουδήποτε από εμάς;;; Ειλικρινά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!!!! Και λυπάμαι πολύ που ο ΚΟΕ δεν έχει ενδιαφερθεί και δεν έχει καταδικάσει ακόμα το γεγονός. Μόνο ξέρανε χθες να πουν στα παιδιά που ήρθαν από Κύπρο να πάρουν ταξί για να πάνε το σκυλί που πέθαινε σε γιατρό. Έτσι θα θέλανε να τους φερθούν αν ήταν μόνοι σε άλλη χώρα;;;; Κι ούτε ενα τηλέφωνο έστω τυπικά να μάθουν για την υγεία της μικρής…», έγραφε σε προσωπικό της λογαριασμό, λίγο αργότερα, η ίδια.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10210318879148576&id=1239604552

Πρόκειται για πρωτοφανές στα ελληνικά κυνολογικά χρονικά, περιστατικό δηλητηρίασης σκύλου σε έκθεση, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκύπτουν “προσωπικα” κίνητρα, από το δράστη.
Οι δράστες της θανατωσης του ζώου, έχουν επικηρυχθεί ενώ μέλος της οικογένειας της Κυπριας Μαρία Επιφανείου, προσφέρει αμοιβή €10.000 σε όποιον προσφέρει  σημαντικές πληροφορίες που θα οδηγούσε στον εντοπισμό του δράστη.
Από την πλευρά τους, το ΔΣτου Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, που ενημερώθηκαν από εκθέτες για το περιστατικό, εξέφρασαν την πρόθεσή τους, να  υποβάλουν σχετικά μηνύσεις, κατά των αγνώστων δραστών.