Δεσμεύσεις και κατανόηση από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προς τους υπηρετούντες στη ΔΥΑΤ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του προσωπικού της ΔΑΕΑ υπό τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβαλά, στο αμφιθέατρο της έδρας της Υπηρεσίας

image

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό του Σώματος και Αξιωματικό απο τη Νομική Υπηρεσία του Αρχηγείου, πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψηήτου, σε Αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής  (04/07-14.00), με την συγκέντρωση του ένστολου προσωπικού να καταγράφεται από κάμερα του τμήματος βιντεοσκόπησης του Αρχηγείου.
Όπως διευκρίνισε, η παρουσία του στην έδρα της ΔΥΑΤ, δε συνδέεται με τα πρόσφατα γεγονότα, ενώ σχολίασε σχετικά ότι είχε ο ίδιος εκφράσει την πρόθεσή του ως Αρχηγός της ΕΛΑΣ να βρεθεί δίπλα στο ένστολο προσωπικό της Υπηρεσίας (ΥΜΕΤ-ΥΑΤ), από τον περασμένο Απρίλιο, κατά την επίσκεψή του σε κλούβα της ΥΑΤ.
Κατά την ωριαία παραμονή του στο αμφιθέατρο της έδρας της ΔΥΑΤ, σημείωσε πως ο ίδιος έχει επιτελικό ρολο, ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και δεν είναι πολιτικός. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που  εχουν προκύψει με τον απαρχαιωμένο στόλο των υπηρεσιακών οχημάτων  (κλουβες) ωστόσο σημείωσε την έλλειψη οικονομικών πόρων για επισκευές που ανέρχεται σε €35 εκτ χρήματα για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθουν. Σε άλλο σημείο της εισηγητής του, ο Αντιστρατηγος της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε ένστολο προσωπικό για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι επόμενες σειρές που εξέρχονται από τις Αστυνομικές Ακαδημίες, θα λαμβάνουν φύλλο πορείας (αναμένεται σχετικό ΠΔ) για οργανική τοποθέτηση σε Αστυνομικά τμήματα, αποκλειστικά.
Σε ότι αφορά ωστόσο τη “λειψανδρεια” στις Υπηρεσίες στης ΔΥΑΤ, σημείωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μοριοδοτηση στους (νεο) υπηρετούντες σε αυτές, λαι σε οσους επθλεξουν τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
Από την πλευρά τους Αξιωματικοί και στελέχη της Υπηρεσίας που έλαβαν το λόγο- εισηγήθηκαν 7 ένστολοι- αναφερόμενοι προς τον Αρχηγό τους Σώματος της ΕΛ.ΑΣ, εξέφρασαν την απογοήτευση του ένστολου προσωπικού με τα τελευταία γεγονότα και τις ασαφείς εντολές σε κανόνες εμπλοκής αλλά και για τις διώξεις σε βάρος των συναδέλφων τους. Οι υπηρετουντες στις ταξεις της ΥΜΕΤ- ΥΑΤ, υποστήριξαν ότι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους με τις αποφάσεις όπως αυτές λαμβάνονται, εκθετοντας το ένστολο προσωπικό, ενώ υπήρξαν και προσωπικές αναφορές.
Αξιωματικοί και Αστυνομικοί, αναφέρθηκαν σε περιστατικά που επέστρεψαν στα σπιτια τους μετα απο παραμονη στο Νοσοκομειο, κατά την εκτέλεση της  υπηρεσίας, “καμμένοι από μολώτοφ ” και αλλοι βγήκαν σε αναρρωτική άδεια “με κατάγματα” από ρίψεις αντικειμένων.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ να δείχνει  διατεθημενος να κατανοήσει τις θέσεις του ένστολου προσωπικού της (ΔΥΑΤ), αναγνωρίζοντας οτι βρίσκεται στην πρώτη “διάταξη” σε κάθε περίπτωση διάθεσης σύμφωνα με τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της Υπηρεσίας.