Μαλακάσα: Λαθρομετανάστες επιχείρησαν πορεία- Συνελήφθη Αφγανός απείλησε Αστυνομικό με μαχαίρι

Λαθρομετανάστες βγήκαν από τη Δομή της Μαλακάσας και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με τις Αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν εντός του οριοθετημένου χώρου

Το κλίμα που επικρατεί στη δομή, και οι συμπλοκές που σημειώνονται μεταξύ των οργανωμένων ομάδων, προκάλεσε την εξέγερση Αφγανών και Πακιστανών διαβιούντων στη δομή της Μαλακάσας (24/11) Κατά παράβαση όλων των μέτρων, εν μέσω lockdown διαβιούντες λαθρομετανάστες βγήκαν από τη Δομή και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία .

Στην περιοχή κλήθηκαν τα ΜΑΤ μρ εντολή, αναπτύχθηκαν σε φραγμό και προχώρησαν σε απώθηση των λαθρομεταναστών, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά προς τις Αστυνομικές δυνάμεις. Μεταξύ των λαθρομεταναστών Αφγανός, επιτέθηκε με μαχαίρι κατά Αστυνομικού και συνελήφθη.


Η ένταση στο ΚΥΤ της Μαλακάσας είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (23/11), όταν λαθρομετανάστες προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδους και σκουπίδια με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Είχε προηγηθεί  η συμπλοκή Αφγανών και Πακιστανών με αφορμή τον ξυλοδαρμό γυναίκας εκ των διαβιούντων στη δομή της Μαλακάσας.

Στήν περιοχή παραμένουν εξωτερικά της δομής Αστυνομικές δυνάμεις σε αποτροπή νέας απόπειρας των λαθρομεταναστών να βγουν και να πραγματοποιήσουν πορεία.