Έγκλημα στις Σπέτσες: Το φονικό πλήγμα, το τροχαίο που αποκαλύφθηκε έγκλημα και η εξιχνίαση που δεν έχει προκύψει για την Αρχές

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την δολοφονία 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες, με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ να μην έχουν καταλήξει στην αιτίαση της συμπλοκής που προκάλεσε το φονικό

Ο προσδιορισμένος από καταθέσεις ως δράστης ανθρωποκτονίας με δόλο, ο  22άχρονος Β.Μ. είναι γιος του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και στελέχους του ΚΚΕ Γιώργου Μπάφα, με παρουσία στο νησί. Το καλοκαίρι ο 22άχρονος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στις Σπέτσες καθώς λειτουργούσε το μπαρ “Stavento”, το οποίο είχε νοικιάσει από τοπικό επιχειρηματία και στο οποίο σύχναζε και το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος δεν είναι μόνιμος κάτοικος Σπετσών. Ζει στην Αθήνα και μετέβη στο νησί για να περάσει εκεί την περίοδο της καραντίνας, καθώς η οικογένειά του διατηρεί έπαυλη στις Σπέτσες.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ανέκριναν τον 22άχρονο, φέρεται να τους αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στο περιστατικό, αν και από δύο καταθέσεις νεαρών, κάτοικοι του νησιού, φέρονται να υποστήριξαν ότι είδαν τον 22άχρονο να καταδιώκει τον 26άχρονο στην περιφερειακή οδό των Σπετσών, όπου λίγο αργότερα εντοπίσθηκε βαρύτατα τραυματισμένος . Ωστόσο Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, σημειώνουν ότι προκάλεσε εντύπωση μια αδιόρατη «ομερτά» αναφορικά με τις επαφές του 22άχρονου με πρόσωπα του νησιού, και οδήγησαν στη σύλληψη του 22χρονου φοιτητή.

Από τα προανακριτικά ευρήματα, προκύπτει ότι οι δυο νεαροί, είχαν δώσει ραντεβού το περασμένο Σάββατο χωρίς να προκύπτει ο σκοπός της συνάντησής τους, ενώ η έρευνα εκτείνεται και στη δραστηριότητα του 22άχρονου στο μπαρ “Stavento”, στο παλιό λιμάνι των Σπετσών.

Η ανατροπή, ότι δεν πρόκειται για θύμα τροχαίου αλλά ο θάνατός του είναι εγκληματική ενέργεια, προέκυψε κατά την εξέταση του θύματος από γιατρός του τοπικού κέντρου Υγείας, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία ότι ο 26άχρονος έφερε τραύμα στο μηρό. Μιάμιση ώρα μετά ο 26άχρονος είχε καταλήξει στο τραύμα του, και κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε θανατηφόρο πλήγμα στην κοιλιακή χώρα, στο υπογάστριο.  Ενώ έχει υποβληθεί αίτημα για διενέργεια τοξικοϊστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προηγηθεί χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Την υπεράσπιση του 22άχρονου Β.Μ, έχει αναλάβει ο καθηγητής Νομικού Δικαίου, Χρίστος Μυλωνόπουλος, ενώ ως πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του 26άχρονου, παρίσταται ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου.

Για το περιστατικό η έρευνα και η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.