Λούτσα: Εξιχνίαση για τη δολοφονία των Τούρκων στη φονική ενέδρα

Επίσημες ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας των Κούρδων Τουρκικής καταγωγής σε φονική ενέδρα στη Λούτσα

Η σύλληψη (28/09) από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, 28χρονου υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος διέμενε στη μισθωμένη μονοκατοικία της Λούτσας μαζί με τα έξι θύματα της φονικής ενέδρας (11/09), ήταν και το “κλειδί” στην εξιχνίαση της εκτέλεσης των Τούρκων μαφιόζων .

Καθώς από την πρώτη στιγμή κρίθηκε σημαίνον μάρτυρας στην υπόθεση, είχε αναζητηθεί χωρίς ωστόσο να εντοπισθεί. Με ανάπτυξη του πληροφορικού δικτύου  από την ΕΛΑΣ και σε συνεργασία με Ειδικές Υπηρεσίες εγχώριες και αλλοδαπές, καθώς επίσης από ανάλυση των πειστηρίων της υπόθεσης, για τους ερευνητές της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία, και ο 28χρονος Τούρκος ύποπτος εντοπίσθηκε και καθώς στην κατοχή του έφερε αδήλωτο όπλο και μικροποσότητα χασίς, συνελήφθη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, απεικονίζεται  μαζί με τα θύματα της φονικής ενέδρας, σε αναμνηστική φωτογραφία η οποία είχε διακινηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, μετά τη φονική ενέδρα στη Λούτσα, και ήταν ο μοναδικός επιζών .

Είχε προηγηθεί η σύλληψη την ίδια ημέρα (11/09) και σχεδόν δύο ώρες μετά τη φονική ενέδρα, η σύλληψη 32χρονου τούρκου, ο οποίος εντοπίστηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που είχε εκδοθεί νωρίτερα από την Τουρκία. Κατά τον έλεγχο στο μηχάνημα X-RAY, εντοπίσθηκαν σε αποσκευή που έφερε τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Η δολοφονία των έξι Κούρδων Τουρκικής καταγωγής στη Λούτσα (11/09) και οι συλλήψεις που ακολούθησαν σε Ελλάδα και Τουρκία, αποκάλυψαν τη δράση των «Dalton» μελών της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν. Ο διαβόητος Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μέχρι σήμερα, είναι καταζητούμενος και φέρεται να ζει στην Ιταλία.

Οι «Dalton» για λογαριασμό του Μπαρίς Μπογιούν, όπως αναφέρονται σε πληροφοριακά ενημερωτικά δελτία των Αρχών, είχαν αναπτυχθεί σε χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών. Ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν στοιχεία που συσχετίζουν την φονική ενέδρα κατά των Τούρκων υπηκόων στη Λούτσα, με ένοπλη επίθεση το 2021, σε μισθωμένη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο, σε βάρος επίσης Τούρκων υπηκόων.

Από το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Τουρκίας, σε αστυνομική επιχείρηση (21/09) στην Κωνσταντινούπολη ακολούθησε η σύλληψη δέκα Τούρκων, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί ως μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, με αναφορές ότι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι στη Αρτέμιδα Αττικής. Στο πλαίσιο της έρευνα, διακριβώθηκε ότι δυο εκ των συλληφθέντων στην Κωνσταντινούπολη, είναι αδέλφια δυο εκ των θυμάτων στην ενέδρα στη Λούτσα.