Κομμένος ο Γιώργος Παπανδρέου από τις συνοδείες – Επικαιροποιημένη διαταγή για παύση μέτρων και διατήρηση σε Δικαστές και πολιτικούς

Νέα διαταγή Αρχηγείου για επιστροφές αστυνομικών από φυλάξεις με “επιλεκτικά επίλεκτους” Επισήμους, ωστόσο, σε μια νύχτα με ανάκληση να διατηρούν τις συνοδείες και τις στατικές φυλάξεις στις οικίες τούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η οποία διαβιβάστηκε (03/10) στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, ενημερώθηκαν οι Επίσημοι για επικαιροποίηση της διαταγή στις συνοδείες και τις φυλάξεις οικιών τούς.

Στην διαταγή μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παύση των μέτρων για πρώην Βουλευτές και τέως Δικαστικούς, ενώ επικαιροποίησε τις συνοδείες και φυλάξεις στις οικίες για Υπουργούς και Υφυπουργούς καθώς επίσης σε εν ενεργεία Δικαστές. Ωστόσο για ορισμένους “επιλεκτικά επίλεκτους”, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της απόφασης, ακολούθησε ανάκληση.

Σε πολιτικό επίπεδο, αρκετές οι αλλαγές για τούς ένστολους (σσ αν και με πολιτικά) συνοδούς πολιτικών προσώπων. Όπως μεταφέρει η ίδια πηγή ενημέρωσης του Nantiareport.gr, η ίδια απόφαση αναφέρει πλήρη παύση μέτρων για τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Για τους πρώην Υπουργούς ΠροΠο , ο Νίκος Τόσκας του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δυο απο τους έξι αστυνομικούς που του είχαν διατεθεί, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διατηρεί δεκατέσσερις και ο Νίκος Δένδιας διατηρεί δώδεκα και σταθερη φύλαξη.

Η Ευροβουλευτης Μαρια Σπυράκη διατηρεί δύο αστυνομικούς. Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης διατηρούν απο τρεις, όπως και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βουλτεψη μειωμένους στους μίσους όπως και ο Θάνος Πετραλιάς Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών .

Στους τέσσερις ανέρχεται η συνοδεία της Νίκης Κεραμέως ως Υπουργός Εσωτερικών, καθώς και του Νίκου Παπαθανάση, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαθέτει τέσσερις όπως και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπούγας, οι Υφυπουργοί Πολιτισμού Χρήστος Δήμας, ο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης και ο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. Τη διάθεση τεσσάρων αστυνομικών έχει και η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Κ.Ο. ΝΔ, Ζωή Ράπτη. Ενώ στους πέντε ανέρχεται η συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊούρας, και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης διατηρούν απο οχτώ αστυνομικούς, ενώ εννέα διατηρεί ο  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, διατηρούν από επτά στη συνοδεία τους, καθώς επίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης .

Στην ίδια απόφαση, για 28 από τους 32 Ανώτατους Δικαστικούς, αποφασίστηκε παύση και μείωση σε συνοδείες καθώς επίσης  μετατροπή σε επιτήρηση για τις οικίες τους.

Όπως σημειώνεται στο Nantiareport.gr,  εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση των Δικαστών της Έδρας κατα το πρωτόδικο Δικαστήριο της υπόθεσης στο Κερατσίνι με την καταδίκη πρώην Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αρχικά ελήφθη απόφαση για παύση μέτρων, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, για την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα της Έδρας αποφασίστηκε να διατηρήσουν στις συνοδείες και τις στατικές φυλάξεις στις οικίες τούς

Μεταξύ άλλων, η απόφαση για τον τέως υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Δικαστικό Ιωάννη Σαλμά, διατηρείται η συνοδεία δυο άτομα και η φύλαξη της οικίας του. Επίσης οι Εισαγγελέας Αναστασία Καλαϊτζή και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ραϊκου διατηρούν απο δύο άτομα σε συνοδεία καθώς και ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής και ο Αεροπαγίτης Δικαστής  Γεώργιο Πετράκη, επιπλέον επιτήρησης των οικιών τους, κατά τις νυχτερινές ώρες. Ωστόσο, απόφαση για παύση μέτρων συνοδείας και επιτήρησης -μεταξύ άλλων- ελήφθη και για τις δύο Δικαστικούς Άννα και Όλγα Σμυρλή καθώς επίσης για την Εισαγγελέα Σοφία Πετράκη.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, την επόμενη εβδομάδα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές (08/10), οι Βουλευτές που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου, ότι θα ενημερωθούν για να λάβουν τις συνοδείες τους.