Λούτσα: Οι δολοφόνοι των Τούρκων με τα θύματα πριν τη φονική ενέδρα

Μαζί με τα θύματα οι εκτελεστές τους, στο σπίτι που είχαν προσωρινή διαμονή στην περιοχή της Αρτέμιδας, πριν τη δολοφονική ενέδρα οι έξι Τούρκοι με Γαλλικές ταυτότητες που εντοπίσθηκαν νεκροί, είναι το συμπέρασμα των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση

Μέλη μαφίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό ήταν τα έξι θύματα της φονικής ενέδρας στη Λούτσα (11/09) τα οποία και ταυτοποιήθηκαν δακτυλοσκοπικά από τις Ελληνικές Αρχές, με επικοινωνία και συνεργασία των Europol και Interpol, καθώς επίσης απευθείας επαφές με τις Αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, και ο έκτος ταυτοποιήθηκε καθώς ήταν σεσημασμένος μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε σε χώρες της ΕΕ , χωρίς ωστόσο να έχουν απασχολήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων της φονικής ενέδρας, ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων, σε μια προσπάθεια οι Ελληνικές Αρχές να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αντιλήφθηκαν κάποια “εσωτερική διαρροή” και να έδινε πληροφορίες ενημερώνοντας σχετικά για τις κινήσεις τους.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr, αναφέρουν ως πιθανό ενδεχόμενο οι εκτελεστές να παρέσυραν τα έξι θύματα έξω από την ενοικιαζόμενη κατοικία Airbnb επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Αρτέμιδα, στην οποία διέμεναν, και τους εκτέλεσαν. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει τεθεί και δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, το οποίο επίσης είχαν εκμισθώσει οι δολοφονημένοι Τούρκοι. Η κατοικία βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο, έχει περιμετρικά μάντρα και από την πλευρά του δρόμου έχει ψηλά φυτά προσφέροντας πλήρη κάλυψη από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.

Επίσης εξετάζεται οι εκτελεστές να έπεισαν τους Τούρκους μαφιόζους, ότι θα τους παρείχαν συνδρομή να διαφύγουν από τη χώρα καθώς μια ώρα μετά την φονική ενέδρα (11/09- 18:20) στη Λούτσα, συνελήφθη (11/09-20.30) στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, 32χρονου Τούρκου στον οποίο αποδίδεται ρόλος ως ο ενδιάμεσος στα έξι θύματα της φονικής ενέδρας ο οποίος τους έδωσε στους εκτελεστές τους. Ο ίδιος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, και σκόπευε να ταξιδέψει με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά τη φονική ενέδρα στην Αρτέμιδα (11/09- 19:30) με την επόμενη πτήση (11/09-21:00) στη Μυτιλήνη. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν τέσσερα φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Κατά την αυτοψία και έρευνα των Αρχών Ασφαλείας, έχει προκύψει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντά στο ενοικιαζόμενο σπίτι στην περιοχή της Αρτέμιδας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λούτσας στο οποίο έχουν καταγραφεί οι εκτελεστές, και τα τέσσερα όπλα που χρησιμοποίησαν. Ενώ το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα θύματα, διακριβώθηκε ότι έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες, ανήκε σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος τους το είχε παραχωρήσει και ήταν ταξινομημένο στην Γερμανία.