Λουτράκι: Παραδόθηκε ο έτερος ανήλικος δράσης στη δολοφονία την μητέρας της 15άχρονος στην Αγία Βαρβάρα- Έλαβαν προθεσμίας για την απολογία τους στην Ανακρίτρια

Παραδόθηκε το απόγευμα στο Λουτράκι ο 17άχρονος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ως δράστη στη δολοφονία της 50άχρονης στην Αγία Βαρβάρα

Με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού, στους δύο 17άχρονους και ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία για την 15άχρονη ο Εισαγγελέα , οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν (09/11) στην Ανακρίτρια Ανηλίκων κι έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη (12/11). Νωρίτερα το ανήλικο ζευγάρι οδηγήθηκε στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (09/11). Στην είσοδο του Ανακριτικού γραφείου περίμενε η μητέρα του 17άχρονου Ρουμάνου, η οποία ξέσπασε σε κλάματα, εκλιπαρώντας τους Αστυνομικούς να την αφήσουν να πλησιάσει.

Η 50άχρονη μητέρα, θέμα της δολοφονίας, με τον θανόντα σύζυγό της, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας

Η απολογία του 17άχρονου ο οποίος ζει με τους γονείς του στο Λουτράκι, στον οποίο το ανήλικο ζευγάρι αποδίδει το δράστη που κρατούσε την πεταλούδα και έπληξε μέχρι θανάτου την 50άχρονη, εκτιμάται ότι θα αποσαφηνίσει προς τα πραγματικά γεγονότα τις συνθήκες και τις πράξεις των τριών στη σκηνή του εγκλήματος, το οποίο αποδίδεται χρονικά, στις 05:00 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (05/11) ενώ η 50άχρονη κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της στο διαμέρισμα της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω. Φέρεται ο Ρουμάνος να ακινητοποίησε την τη γυναίκα κλείνοντας της το στόμα με μαξιλάρι για να μην ακούγονται τα ουρλιαχτά της, και ο 17άχρονος από το Λουτράκι στον οποίο είχε νωρίτερα παραδώσει μαχάιρι (πεταλούδα) που κατείχε, της κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο λαιμό και το πρόσωπο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και μετά θάνατον. Στη συνέχεια οι τρείς ανήλικοι έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του θύματος με ιμάντες, και αναστάτωσαν το εσωτερικό του σπιτιού, σε μια απόπειρα να παρουσιάζουν οι χώροι ενδείξεις έρευνας και και ληστεία μετά φόνου.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση τους τρεις ανήλικους δράστες της δολοφονίας καθώς ο 17άχρονος Ρουμάνος έχει βρεθεί σε αντιφάσεις με τους Αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να έχουν όσο πιο σαφή εικόνα για τα πραγματικά γεγονότα μέσα στο υπνοδωμάτιο του υπερυψωμένου ισογείου της Αγίας Βαρβάρας.

Η 15άχρονη καθ’ ομολογία δράστιδα της δολοφονίας της μητέρας της, ενώ η 50άχρονη κοιμόταν

«.. δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ήταν μάνα μου και δεν μπορούσα να το κάνω…», φέρεται να ισχυρίστηκε στην προανακριτική απολογία της, η 15άχρονη στην Ασφάλεια, και παρέθεσε τη δική της εκδοχή στο ειδεχθές έγκλημα με θύμα την 50άχρονη μητέρα της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 17άχρονος Ρουμάνος, φέρεται να ισχυρίζεται για το συνομήλικό του, «Του είπα να μας βοηθήσει και θα του δίναμε χρήματα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής του ανοίξαμε την πόρτα και η φίλη μου πήγε στο διπλανό δωμάτιο. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της και τότε εγώ του έδωσα την πεταλούδα γιατί δεν είχα τα κότσια να σκοτώσω. Την ακινητοποιήσαμε, εγώ της έβαλα στο πρόσωπο το μαξιλάρι και ο εκείνος την μαχαίρωνε. Την δέσαμε μετά…» φέρεται να ισχυρίστηκε ο Ρουμάνος.

Στις απολογίες που έχουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντοπίζουν αντιφάσεις στην περιγραφή και την αλληλουχία των πραγματικών περιστατικών και το κυριότερό έλλειψη κινήτρου για το μένος και την ένταση από τον 17άχρονο στον οποίο αποδίδεται η φυσική αυτουργία στο έγκλημα από το ανήλικο ζευγάρι.

Εκτιμάται ότι η κατάθεση του 17άχρονου θα διευθετήσει τα πραγματικά δεδομένα ή θα προσεγγίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις και ενέργειες των τριών καθώς και τους ρόλους στο έγκλημα. Φέρεται ο 17άχρονος Ρουμάνος και η 15άχρονη, με το πρόσχημα μεριδίου από χρηματικό ποσό που υπήρχε στο σπίτι από την πώληση ενός οικοπέδου και αυτοκινήτου αν τους βοηθούσε, έπεισε τον ανήλικο από το Λουτράκι, να συμμετάσχει στη δολοφονία της 50άχρονης καθαρίστριας την οποία ακινητοποίησαν με δεσμά στα άκρα, με αιφνιδιασμό ενώ κοιμόταν πριν την πλήξει με 20μαχαιριές, όπως έχουν περιγράψει οι δύο ανήλικοι στις απολογίες τους .

Την υπεράσπιση της 15άχρονη ανέλαβε ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου .