Λιόσια: Στο μαξιλάρι του πατέρα τους εντόπισαν τα αδέλφια Ρομά το όπλό μπρελοκ- Εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε την ανήλικη

Από βολίδα όπλου μπρελόκ, το οποίο βρήκε κάτω από το μαξιλάρι του πατέρα τους, ο 5άχρονος αδελφός της, τραυματίσθηκε η 8χρονη Ρομά

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του πατέρα της 8χρονης Ρομά, η  οποίο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (03/04) τραυματίστηκε από βολίδα όπλου μικρού διαμετρήματος, και την επόμενη ημέρα (04/04) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ύστερα από αναζητήσεις, το απόγευμα της Κυριακής (05/04), ο 31άχρονος πατέρας και η 30άχρονη μητέρα της 8άχρονης Ρομά εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Ο πατέρας της 8άχρονης ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, διώκεται για έκθεση ανηλίκου από κοινού και παράνομη κατοχή όπλου και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Ενώ η 30άχρονη μητέρα της 8άχρονης Ρομά, αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Ενώπιον των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής,  ο 31χρονος Ρομά, πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών, φέρεται να υποστήριξε ότι το  πιστόλι-μπρελόκ βρήκε ο 5χρονος γιος τους, τυχαία στο δρόμο, κι ενώ τα δύο παιδιά το περιεργάζονταν, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η 8άχρονη στο δεξί της πόδι.

Παρουσία παιδοψυχολόγου, ο 5άχρονος μίλησε στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής,  περιγράφοντας ότι έπαιζε στο δωμάτιο των γονιών τους, και κάτω από το μαξιλάρι του πατέρα του, ενώ κοιμόταν, βρήκε το όπλο -μπρελόκ. Άρχισε να το επεξεργάζεται, όταν εκπυρσοκρότησε. Ο ίδιος περιγράφει ότι είδε την 8άχρονη αδελφή που να πέφτει στο έδαφος, να πιάνει το πόδι της που αιμορραγούσε, ενώ ένιωθε πόνο στο χέρι του.

Εξ αρχής, η 30άχρονη μητέρα της ανήλικης Ρομά, στις ερωτήσεις των γιατρών οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι η ανήλικη, έφερε θλαστικό τραύμα στο δεξί της πόδι από βολίδα πυροβόλου όπλου, φέρεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις, και με το πρόσχημα ότι «είχε ξεχάσει το βιβλιάριο της κόρης της», αποχώρησε μαζί με την αδελφή της, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Η 8χρονη Ρομά, υποβλήθηκε σε επέμβαση και παραμένει υπό την επιμέλεια του 59άχρονου παππού της, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, διεξάγεται έρευνα, ενώ εξετάζεται πώς προμηθεύτηκε το όπλο μπρελόκ ο 31χρονος Ρομά, πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών.