Χίος: Λαθρομετανάστης πληρώνεται το επίδομα και κάνει .. live streaming από το κινητό του με επίδειξη των χρημάτων που έλαβε (video)

Επιδεικνύει τα χρήματα που έλαβε μπροστά από το ΑΤΜ σε live streaming  από τη ..Χίο

Ο Αφρικανός λαθρομετανάστης με τα χρήματα “βεντάλια” απαθανατίζει (02/04) σε βίντεο με το κινητό του  την ανάληψη χρημάτων που έχει ολοκληρώσει από ΑΤΜ στο νησί της Χίου. Ενθουσιασμένος με τα χρήματα που κρατάει στα χέρια του, σε απευθείας σύνδεση με το κινητό του τηλέφωνο στο χέρι επιδεικνύει τα χρήματα που έβγαλε από το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών.

Και μπορεί να ανακοινώθηκε δέσμη έξι μέτρων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την προστασία από τον κορωνοϊό στα ΚΥΤ των νησιών και σε χώρους που λειτουργούν δομές λαθρομεταναστών, ωστόσο οι παράνομα εισερχόμενοι αλλοδαποί εξακολουθούν να κινούνται ανεξέλεγκτα και χωρίς περιορισμούς στη νησιωτική αλλά και την υπόλοιπη επικράτεια. Σύμφωνα με ην ίδια απόφαση, μετακινήσεις εκτός των δομών φιλοξενίας και προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ, με έκδοση οριστικής απόφασης ασύλου, θα εκτελεστούν στις 31 Μαΐου για όσες περιπτώσεις προβλεπόταν νωρίτερα. Ενώ η επισήμανση στη σχετική απόφαση, ότι “..ήδη εφαρμόζονται με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των διαμενόντων σε δομές φιλοξενίας”, παρέμεινε … ως πρόθεση χωρίς πρακτική εφαρμογή όπως διαπιστώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, από την Κυβέρνηση, “..αναβάλλεται η καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο, έως την τοποθέτηση ΑΤΜ εντός των δομών, ενώ με διάταξη, για τον περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεωνπροβλέπεται η άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις ειδών πρώτης ανάγκης στους λαθρομετανάστες. Παράλληλα, προχώρησε στην εγκατάσταση 12 ιδιόκτητων οικίσκων εντός της περιμέτρου που οριοθέτησε η Ελληνική Αστυνομία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με σκοπό την στέγαση υγειονομικών σταθμών ελέγχου για τον Covid-19/ κορωνοϊό, ενώ και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει ήδη προσφέρει εξοπλισμό και θα διαθέσει και το προσωπικό για την στελέχωση τους. Αντίστοιχα προβλέπεται η εγκατάσταση (2 ) οικίσκων στη Κω και (2 ) στη Λέρο, καθώς και απαραίτητων σκηνών για την κάλυψη αναγκών απομόνωσης. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναπτύσσει κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών σταθμών με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ πέραν των ιατρείων, έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι αυτοπεριορισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Ενώ σημειώνεται ότι