Λιόν, Γαλλία: Ερωτική αντιζηλία στην απόπειρα δολοφονίας του Έλληνα ιερέα;

Σύμφωνα με το Γαλλικό Τύπο φέρεται ο δράστης να έχει συλληφθεί καθώς ομολόγησε την πράξη του

Γεωργιανός έχει συλληφθεί από τη Γαλλική Αστυνομίας, και κατηγορείται ως δράστης της ένοπλης επίθεσης σε βάρος του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη έξω από τον ελληονορθόδοξο ναό, ενω ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας (31/10)

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 40άχρονος στα στοιχεία Τζόρτζι Π. υποστήριξε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 52χρονο κληρικό. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και φέρεται να υποστήριξε ότι ο ιερέας είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας νς αναφέρει στο ρεπορταζ της ότι υπό κράτηση τέθηκε και η σύζυγος του 40άχρονου Γεωργιανού.

Όπως αναφέρεται ο ύποπτος είχε απασχολήσει τις Γαλλικές Αρχές για οδήγηση χωρίς άδεια και παράνομη κατοχή όπλου.

Ο εισαγγελέας της Λυών, Nicolas Jacquet, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας “Parisien” με αναφορά στην κράτηση ενός υπόπτου, «που αποδείχθηκε σύζυγος γυναίκας που διατηρούσε επαφή με το θύμα» όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας κληρικός, που βρίσκεται από τη δεκαετία του 2010 στη Λυών, βγήκε από το κώμα την Τρίτη (03/11) και παραμένει σε μετεγχειρητικό στάδιο, καθώς φέρει σοβαρό τραύμα από σκάγια που διαπέρασαν το ήπαρ και το θώρακα, με την κατάστασή του παραμενει κρίσιμη.

Ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης με καταγωγή από τα Χανιά, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανηλικω  παιδιών και διατηρεί τη θέση του προέδρου της ελληνορθόδοξης κοινότητας, με την οποία έχει αρκετές «διαφωνίες», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα και σύντομα θα επέστρεφε στην Ελλάδα.