“Έμεινες φίλε μου μέχρι το τέλος αναλλοίωτος και αυθεντικός. Παθιασμένος με τη ζωή και την μεγάλη σου αγάπη την Αστυνομία”

Το αποχαιρετιστήριο στον απόστρατο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, από έναν πρώην συνεργάτη και φίλο*

«Σε μέρες “Κορωναϊού” δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πεις κάποια λόγια σε ένα φίλο που φεύγει …. σε ένα πραγματικό ΑΝΘΡΩΠΟ που με το ήθος του τίμησε το Αστυνομικό Σώμα….. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Ούτε τις τελευταίες εβδομάδες πίστευα ότι θα φθάναμε τόσο γρήγορα εδώ. Ναι Βασίλη, βλέπαμε το τέλος και πρώτος εσύ, αλλά η ψυχική σου δύναμη, η αξιοπρέπεια και η πλήρης πνευματική σου διαύγεια, μας έδινε ελπίδες ότι δεν θα μας άφηνες τόσο νωρίς. Ναι, έδινες μια μάχη που ήταν άνιση, αλλά όπως πάντα δεν έκανες πίσω, δεν δείλιασες. Ήσουν ο Προϊστάμενος, ο επικεφαλής, ο μπροστάρης, ακόμη και στη πιο δύσκολη φάση της ζωής σου. Πάντα πρώτος στις δύσκολες αποστολές, σ΄ ένα αγώνα μεταξύ του ανέφικτου και του εφικτού. Έμεινες φίλε μου μέχρι το τέλος αναλλοίωτος και αυθεντικός. Απόλυτος αλλά και δίκαιος. Σταθερός και ευρηματικός. Ειλικρινής και διορατικός. Παθιασμένος με τη ζωή και την μεγάλη σου αγάπη την Αστυνομία. Ελεύθερο πνεύμα, χωρίς φραγμούς. Έτοιμος να ακούσεις, να συζητήσεις, αλλά και να αναλάβεις το κόστος και τις επιπτώσεις των αποφάσεών σου. Δε σε φόβιζε ο δρόμος, αυτό που σε ένοιαζε ήταν ο τελικός προορισμός και ο στόχος.
Φίλε Βασίλη, Προϊστάμενε, Στρατηγέ είναι τιμή μας που σε γνωρίσαμε, είναι τιμή μας που δουλέψαμε μαζί σου, είναι τιμή μας που μας εμπιστεύθηκες ……… δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο κόσμος της Μαγνησίας σε αναγνωρίζει όχι μόνο ως έναν πετυχημένο Αστυνομικό Διευθυντή αλλά ως ένα ευαίσθητο καλοπροαίρετο άνθρωπο ο οποίος με μεγαλείο ψυχής και χωρίς να περιμένει ανταπόδοση ήταν έτοιμος να βοηθήσει όσους είχαν την ανάγκη σου, όσους σε χρειάζονταν ακόμη και αν δεν σου το ζητούσαν. Θα ήθελα να σου μεταφέρω και την έκφραση της καθολικής εκτίμησης του συνόλου των πολιτών της Μαγνησίας αλλά και των χιλιάδων πολιτών που βρίσκουν διέξοδο έκφρασης της αγάπης τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελούσες πραγματικό «στολίδι» πραγματικό «κόσμημα» για το Αστυνομικό Σώμα, το οποίο θα είναι πλέον πιο φτωχό από σήμερα μα πιο φτωχή θα είναι η Ελληνική κοινωνία γιατί όντως σπανίζουν άτομα της δικής σου εμβέλειας. Ήσουν ένας πραγματικός Gentleman !!!! …. Θα μπορούσε κανείς να μιλάει, ώρες για το μεγαλείο της ψυχής σου, την καλοσύνη σου και τις αρετές σου. Είμαι απροετοίμαστος και σε δυσκολία να γράψω περισσότερα, διότι φοβούμαι μήπως με τα φτωχά μου λόγια δεν αποδώσω τα πρέποντα και σμικρύνω το μεγαλείο της…..
Η οικογένειά σου, οι δικοί σου άνθρωποι που υπεραγαπούσες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι …..μας αποχαιρετάς και αφήνεις σαν κληρονομιά το πρότυπο του Αξιωματικού της Αστυνομίας, το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα, φεύγεις σαν ένας ενάρετος Χριστιανός με την καθολική αναγνώριση του συνόλου της κοινωνίας μας.
Για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε δεν έφυγες, δεν μπορείς να φύγεις. Είσαι εδώ, ανάμεσά μας και θα ζεις καθημερινά μαζί μας, μέσα από τις αναμνήσεις, τις νουθεσίες, τους αγώνες, τις παρεμβάσεις, τους χειρισμούς και τις αποφάσεις σου. Το έργο, η μορφή σου και το φωτεινό σου χαμόγελό δεν θα σβήσουν ποτέ …. δεν μπορούν να σβήσουν ….
Καλή αντάμωση.. », καταλήγει στον αποχαιρετιστήριο του ο πρώην Αξιωματικός της ΕΛΑΣ,  Απόστολος Αλαμάνας