Λυόν, Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία – Σε κρίσιμη κατάσταση τραυματίας ο ιερέας

Στο στόχαστρο ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Λυών

Update: Συνελήφθη σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο (31/10-22.00), ύποπτος, ως δράστης της επίθεσης σε βάρος του Ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για άνδρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά, ο οποίος συνελήφθη σε μαγαζί με Κεμπάπ.

Ο Έλληνας Ορθόδοξος Ιερέας έχει αναγνωριστεί ως ο πάτερ Νικόλαος Κακαβελάκης, της Ευαγγελικής Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησία στη Λυών

Αναφορά , σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για επίθεση (31/10-16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδος) στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών στη Γαλλία. Θύμα της επίθεσης έχει αναγνωριστεί ο 52άχρονος π.Νικόλαος Κακαβελάκης, ο οποίος ιερουργεί στην Ευαγγελική Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη rue Père Chevrier στο κέντρο της Λυών και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα Γαλλικά ΜΜΕ, ο 45άχρονος ιερές πατέρας τριών παιδιών, δέχθηκε πυρά από ένοπλο άνδρα ο οποίος έφερε κυνηγετικό όπλο, ενώ έκλεινε τον χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Από ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας στο Tweet το ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών και έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας και διασώστες.

Όπως αναφέρει το Πρακτορείο ο δράστης χωρίς καμία αναφορά σε θρησκευτικό κίνητρο ή μουσουλμανική εκφορά, περιγράφεται άνδρας, σε ύψος περίπου 1.90 με μεσογειακά χαρακτηριστικά, πυροβόλησε με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο δύο φορές τον π.Νικόλαο Κακαβελάκη , και στον αιφνιδιασμό που προκάλεσε κατάφερε να διαφύγει και δεν έχει συλληφθεί. Για τις Γαλλικές Αρχές όλα τα σενάρια εξετάζονται αναφορικά με την ένοπλη επίθεση στον Ελληνα ιερέα, ενω διεξάγουν έρευνες ως “απόπειρα δολοφονίας”.

Ο Έλληνας ιερέας Θεολόγος, και ιστορικός δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης Βυζαντινή Ιστορία. Διαμένει χρόνια στην Γαλλική πόλη με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην “Le Figaro” o Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο π.Νικόλαος Κακαβελάκης, το επόμενο διάστημα θα αναχωρούσε από την εκκλησία στη Λιόν και θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει νέα θέση.