Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια

Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός Γιαλός της Λήμνου όταν δηλώθηκε η απουσία του απο την οικογένειά τους, καθως δεν ειχαν επικοινωνία μαζι του.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας και εξήλθε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, το Ναυαγοσωστικό σκάφος, με τη συμμετοχή περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, και των ιδιωτικών σκαφών “Νικόλας” και “Snow-white”.

Κατα τον εντοπισμό του 21χρονου στη θάλασσα νεαρή λιμενικός σε υπηρεσία, βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να ανασύρει με ασφάλεια τον κολυμβητή. Διαπιστώθηκε ότι είναι  καλά στην υγεία του, και δήλωσε πως δε χρήζει οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης.

Το πρόβλημα στο νησί της Λήμνου φέτος με την απουσία ναυαγοσωστικής κάλυψης είναι έντονο, καθώς η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην καλυφθεί η μοναδική θέση ναυαγοσώστη στην αστική παραλία Ρηχά Νερά, με το ένστολο Λιμενικό Προσωπικό να επιβάλλει πρόστιμα από την 1η Ιουνίου.