Λέσβος: Στο Καρά Τεπέ σε εξέλιξη η μεταφορά των λαθρομεταναστών (ΦΩΤΟ -video)

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τους δρόμους και τα κτήματα του Καρά Τεπέ

(17/09-09.20) Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση η διαδικασία μεταφοράς των λαθρομεταναστών εξελίσσεται ομαλά ενώ μέχρι στιγμής πείπου 450λαθρμετανάστες έχουν μεταφερθεί στη νέα δομή, εκ των οποίων 250 έχουν μετεγκατασταθεί με ολοκλήρωση των υγειονομικών ελέγχων (rapid Covid test) και ελέγχων επί της διαδικασίας ενώ σε εξέλιξη η διαδικασία για τους υπόλοιπους ενώ η ροή προς τη νέα δομή είναι σε εξέλιξη.

Στο νέο καταυλισμό στο πρώην πεδίο βολής της περιοχής Μαυροβούνι στη Λέσβο από το πρωί της Πέμπτης (17/09-08.10) είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά των περίπου 13.000 λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε όλο το νησί σε δρόμους , κτήματα και μη ελεγχόμενους χώρους στέγασης .

Η Αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί οι οποίες μετακινήθηκαν με αυτό το σκοπό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και άλλες Υπηρεσίες . Οι Αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς είχαν αποκλείσει τις παράπλευρες οδούς και ξεκίνησε η διαδικασία προώθησης των λαθρομεταναστών, προς τον νέο καταυλισμό, στο πρώην πεδίο βολής της περιοχής Μαυροβούνι στη Λέσβο .

Για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ που συμμετέχει στη διαδικασία έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για την αποτροπή διάδοσης του  κορωνοϊού, με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται σε απόσταση και επιτηρούν τη διαδικασία .

Στην επιχείρηση, παραβρέθηκαν επιτόπου οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναφέρουν, ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».