“Αθήνα – Ισλαμαμπάντ – Τιφλίδα – Αθήνα. Επιστρέψαμε στην έδρα μας, μετά από 24ώρες”

Κείμενο μαρτυρία του προέδρου Συνοριακών Φρουρών Αττικής, Θωμά Μπλοζιαρη.

“Με όλα τα μέτρα προστασίας και μη εξάπλωσης του covid 19, γάντια και μάσκες σχεδόν 24 συνεχόμενες ώρες. Όλοι πάντως συνοδοί και κρατούμενοι εξετάστηκαν από το ιατρικό team που μας συνοδεύει πάντα .

Άλλη μια επιχείρηση επιστροφής Αλλοδαπών Υπηκόων στις χώρες τους στέφθηκε με επιτυχία.

Ούτε η συνεχίζομενη έξαρση του covid-19, ούτε η τεράστια έλλειψη προσωπικού που μαστίζει την εν λόγω Δ/νση σε συνδυασμό με την ανάθεση επιπλέον νέων καθηκόντων – τελευταία – στο προσωπικό της Δ/νσης Αλλοδαπών , οπως της υποχρέωσης διάθεσης σε 24ωρη βάση ειδικού οχήματος και προσωπικού για την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ύποπτων αλλά και των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων covid-19 σχεδόν από όλες τις υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, πτόησε το προσωπικό που ξέρει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα.

Πρέπει και η Ηγεσία του Υπουργείου μας Φυσική κ πολιτική να δώσει- εκτός της Άμεσης και επιβεβλημένης ενίσχυσης με προσωπικό-, εκείνα τα εφόδια νομικά κ μη που χρειάζεται το προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες μιας τέτοιας αποστολής και δεν ειναι άλλα από την ” σύσταση ” ΠΔ αεροπορικών μετάγωγων, ζητημα το οποίο έχουμε αναδείξει(το Σωματείο Συνοριακων Φυλακων Αττικής) και έχουμε αναφερθεί σε έγγραφο μας τα προηγουμενα ετη .

Νονιζω οτι Αυτή η Ηγεσία, Φυσική και Πολιτική εχει αποδείξει ότι βρίσκεται διπλα στον απλό αστυνομικό με καίριες παρεμβάσεις της οπου χρειάζεται.

Την επιχείριση ανέλαβε και είχε όπως πάντα το γενικό προσταγμα , το έμπειρο, ειδικευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Επιστροφών της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.

Ο Κορμός της Δ/νσης Αλλοδαπών ειναι το αστυνομικό προσωπικό προερχόμενο απο Συνοριακούς Φύλακες το οποίο – σε συνεργασία με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό – με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία που εχει αποκτήσει μετά απο εκπαιδεύσεις (“14 και πλέον συνεχόμενα έτη στην εν λόγω Δ/νση),συνεισφέρει τα μέγιστα στη σωστη λειτουργία και στην ολοκλήρωση της αποστολή της Δ/νσης.

Η Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προσφυγικού ζητήματος στη ολότητά του”.