Θερμή Λέσβου: Επίθεση σε μέλη ΜΚΟ από ντόπιους κατοίκους σε άφιξη λαθρομεταναστών (video)

Νέες αφίξεις λαθρομεταναστών προκάλεσαν την αντίδραση ντόπιων  κατοίκων, απαγορεύοντας σε λαθρομετανάστες να παραληφθούν από ΜΚΟ και να αποβιβαστούν στο νησί τους

Στο λιμάνι της Θέρμης στη Λέσβο το πρωί (01/03) κάτοικοι του νησιού, ειχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και απέκλεισαν το χώρο. Μόλις είχε φτάσει μια βάρκα  με λαθρομετανάστες από τα παράλια της Τουρκία, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού δε διαδικασία διάσωσης.

Τα μελών των ΜΚΟ απωθήθηκαν από τους ντόπιους που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Θέρμης, ενώ απέρριψαν τις κάμερές τους με τις οποίες κατέγραφαν τις αφίξεις (!) στη θάλασσα. Άλλη ομάδα ντόπιων, αναπτύχθηκαν στο δρόμο και δεν επέτρεπαν στα λεωφορεία του λιμενικού να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες που έφτασαν σήμερα στο νησί.

Κλειστός ο δρόμος που οδηγεί στη Μόρια- “Σύνορα” με μπλόκα στο Δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε (01/03) στην κοινότητα Μόριας παρουσία του Περιφερειάρχη Κωστα Μουτζουρη , του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, του Δημάρχου Μυτιληνης Στρατή Κύτελη και του Προέδρου της Μοριας Γιαννη Μαστρογιαννη αποφασίστηκε ότι, ο Δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα σύνορά του με το Δήμο Δυτικής Λέσβου για αποτρέψει τη μετακίνηση στη Μόρια λαθρομεταναστών που φθάνουν με βάρκες στα λιμάνια της Δυτικής Λέσβου.

Ουσιαστικά αυτή η απόφαση θα έχει ως συνέπεια, οι λαθρομετανάστες με βάρκες που θα έχουν άφιξη στα λιμάνια της Δυτικής Λέσβου, θα παραμένουν στη περιοχή καθώς οι κάτοικοι με μπλόκα και οργανωμένες περιπολίες δεν θα επιτρέπουν τη μετακίνησή τους προς τη Μόρια.